Hafriyat taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren firmaların yetkilileri ve sorumluları ile bir araya gelen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, hafriyat yıkıntıları hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından hafriyat taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren firma yetkilileri ve sorumlularına bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen buluşmada Hafriyat Yönetim Sistemi ve Araç Takip Sistemi’nde hafriyat firmalarına düşen görev ve sorumluluklar hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Araç takip sistemi
Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Hafriyat sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın öncelikle Büyükşehir Belediyemize gelerek araç takip sistemine dahil olması ve taşıma izin belgesi alması gerekmektedir. Bunların haricinde yönetmelik kapsamına giren atıkların taşınması mümkün olmuyor. Ayrıca her bir taşıma için ilçe belediyelerimizden Atık Taşıma Kabul Belgesinin alınması ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından izin verilen alanlara döküm yapılması gerekmektedir” diye konuştu. Karamehmetoğlu ayrıca firmalarınn da kendi araçlarını araç takip sistemiyle online olarak takip edebildiğini belirtti.