Büyükşehir hizmet sınırlarına yeni dahil olan ilçelerde hafriyat sektöründe faaliyet gösteren firmalar ve çalışanlar ile bir araya gelen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yılmaz Çiğdem, katılımcılara “İnşaat Yıkıntı Atıkları ve Hafriyat Yönetimi” hakkında bilgi verdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir hizmet sınırlarına yeni dahil olan Kaynarca, Karasu, Kocaali, Pamukova, Geyve ve Taraklı ilçelerinde faaliyet gösteren hafriyat firmaları için bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yılmaz Çiğdem, altı ilçeden gelen hafriyat firmaları, inşaat şirketleri ve kooperatif temsilcileri ile bir araya geldi.

Araç takip sistemi ve hafriyat yönetimi
Yılmaz Çiğdem, “Hizmet sınırlarımıza yeni dahil olan altı ilçemizden gelen yetkililere Belediyemizin hazırlayıp uygulamaya koyduğu İnşaat Yıkıntı Atıkları ve Hafriyat Yönetimi hakkında bilgi verdik. Hafriyat işi ile uğraşan firmaların kendi araçları için Büyükşehir Belediyesi’nden Taşıma İzin Belgesi almadan taşıma yapamayacaklarını ve Atık Taşıma Kabul Belgeleri olmadan atıklarını sahalara götüremeyeceklerini ifade ettik.  Ayrıca ülkemizde örnek bir uygulama olan ve hafriyat araçlarının takibini sağlayan Araç Takip Sistemimiz hakkında da açıklamalarda bulunduk. Bu uygulamayla firmaların araçları online olarak anında takip ediliyor” dedi. Gerçekleştirilen toplantının ardından Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden yetkililer, bilgilendirme toplantılarının devam etmesini istedi.