Stratejik Gürültü Eylem Planı Toplantısı’nda konuşan Recep Karamehmetoğlu, “Şehrimiz hem nüfusu hem de yeni yaşam alanları ile hızlı büyüyor. Bizler de çevresel gürültüde yeni tedbirleri hayata geçiriyoruz. İşyeri açma ve çalışma ruhsatı almak isteyen bütün işyerleri başta çevresel gürültü kaynakları açısından incelenecek, kaynağa dair çevresel gürültü ölçümleri yapılacaktır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Stratejik Gürültü Eylem Planı Toplantısı gerçekleştirildi. İlçe Belediyelerinin Çevre Koruma Müdürlükleri’nin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini olumsuz etkileyecek tüm faktörleri düşünerek önlem almak durumunda olduklarını belirtti.

Önlem alınacak
Recep Karamehmetoğlu, “Çevresel gürültünün insan sağlığına dair olumsuz etkileri yetkili otoritelerce kabul edilmektedir. Kurumumuza iletilen şikayet profiline bakıldığında hassas kullanım alanlarının yakınında ciddi gürültü kaynaklarına sahip işletmelerin gürültü kirliliğini önlemek için gerekli çalışmaların yapılmadığını tespit ettik. Bu çerçevede işyeri açma ve çalışma ruhsatı almak isteyen bütün işyerleri başta çevresel gürültü kaynakları açısından incelenecek, kaynağa dair çevresel gürültü ölçümleri yapılacaktır. Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde belirtilen sınır değer aşımlarında ise Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmelerin önlem alınması sağlanacaktır” diye belitti.

Süreci en iyi şekilde yürütmeliyiz
Karamehmetoğlu, “Bu sürecin sağlıklı uygulanabilmesi adına tüm ilçe belediye başkanlıklarımızın ilgili birimlerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdik. İlçe Belediyelerimiz Büyükşehir’in konuyla ilgili raporu doğrultusunda ruhsat düzenleyecekler. Sakarya ilinin Stratejik Gürültü Haritaları hazırlayarak 2018 yılında kontrol tedbirlerini içeren eylem planlarının oluşturulmasını hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak insanımızın yaşam kalitesini doğrudan ve olumsuz etkileyen çevresel gürültü ile ilgili yoğun bir şekilde çalışmakta ve yeni tedbirlerle ile bu süreci en iyi şekilde yönetmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.