Gökyüzü Çadırı'nda Çevre Eğitimi

Çevre konusunda çok hassasız
Gökyüzü Çadırı’nın çok önemli bir çalışma olduğunu belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Çevre hepimizin. Çevremize hepimiz sahip çıkmalıyız. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak çevresel çalışmalara büyük önem veriyoruz. Çevreye zarar verecek hiçbir çalışmaya izin vermiyoruz. Biliyoruz ki çevre bize emanet. Emanete hepimiz sahip çıkmalıyız. Burada da çok güzel bir çadır kurulmuş ve öğrencilerimize eğitimler veriliyor. Bu çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu. AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ise, Gökyüzü Çadırı’nda verilen çevre eğitimlerinin önemine vurgu yaparak, iklim değişikliği konusunda herkesin yapabileceği bir şeylerin olduğunu söyledi.

Hassas olalım çağrısı
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Şube Müdürlüğü’nün bugüne kadar çeşitli platformlarda çevre eğimleri verdiklerini öğrenilirken, bugüne kadar yaklaşık 1.000 öğrenciye çevre eğitimleri verildiği belirtildi. Çevre Koruma ve Kontrol Daire başkanlığı yetkilileri, “Elektronik atıklar, atık piller, atık yağlar, bitkisel atık yağlar, geri dönüşüm ve su kirliliği konularında verilen eğitimleri destekler nitelikte olan bu çalışma sayesinde okul çağındaki çocukların eğitiminden hareket edilerek, il geneline yayılmasını düşündüğümüz çevre duyarlılığına katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Gökyüzü Çadırı, çevre konusunda hepimizin daha hassas davranması gerektiğini bize bir kez daha anlatacak” dedi.