Geyve Meydanı için 5 Haziran Cuma günü ihaleye çıkacaklarını müjdeleyen Başkan Ekrem Yüce, “Meydanlar bir şehrin fotoğrafını, kültürel izlerinin yansımalarını ve kimliğini gösteren en önemli unsurlardır. Yeşil alanları, ayva motifi, şehir mobilyaları, mimari ve estetik uygulamaların yer alacağı Geyve Meydanı yenilenecek. İlçe merkezine çıkan Paşa, Ağa ve Namık Kemal sokaklarında ise sert zemin uygulamaları yapılacak. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Geyve için müjdeleri paylaştı. Hayata geçirecekleri proje ile ilçe meydanını cazibe merkezi haline getireceklerini ve meydana çıkan sokaklarda gerçekleştirecekleri yenileme çalışmalarıyla bölgeye canlılık kazandıracaklarını belirten Başkan Ekrem Yüce, “Maziyle atiyi birleştirecek, ilçemizin güzelliğine güzellik katacak ve Geyvemize çok güzel bir çalışma hediye edeceğiz. Proje çalışmalarımızı tamamladık. İnşallah yapım ihalesini 5 Haziran Cuma günü gerçekleştireceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Meydanlar özel alanlardır
Meydanların şehirlerin, ilçelerin özel mekanları arasında yer aldığını ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Meydanlar bir şehrin fotoğrafını, kültürel izlerinin yansımalarını ve kimliğini gösteren en önemli unsurlardır. Günümüzde meydanlarıyla anılan nice şehirler var. İnsanların bir araya geldiği, şehir ve medeniyet tasavvurumuzdan ilham alarak Geyve’nin tarihi dokusuna da uygun örnek bir meydan çalışmasını hayata geçireceğiz. Yeşil alanları, şehir mobilyaları, mimari ve estetik uygulamaları ile 7/24 yaşayan bir meydan olacak. Bölgede bulunan ağaçları da koruyacak, yenilerini de dahil edeceğiz. Projemizi tamamladık. İnşallah 5 Haziran Cuma günü yapımı için ihaleye çıkacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Geyve’ye hayırlı olsun
Meydana çıkan sokakları da sert zemin uygulaması ile yenileyeceklerini duyuran Başkan Ekrem Yüce, “Geyve ilçemizin merkezine çıkan Paşa, Ağa ve Namık Kemal sokakta sağlıklaştırma çalışmaları gerçekleştireceğiz. İlçemizin meydanını da bir bütün olarak ele alacağız. Bu kapsamda ilçe merkezinde bulunan camiinin de çevresini yenileyeceğiz. Meydan ile uyumlu, tarihi ve mistik dokusuyla özel bir çalışma olacak. Camii bahçesini mimari konsepti olan revaklarla çevreleyeceğiz. Oturma ve dinlenme alanları, yeşil alanlar, ağaçlar ile insanın ruh halinde derin izler bırakan güzel manzaralar oluşturacağız. Yer altı şadırvanının yanı sıra yöresel ürünlerin satışının yapılacağı bir çalışmayı da bölgeye kazandıracağız. İlçemiz için çok heyecan verici bir çalışma için adım atmaktan mutluluk duyuyoruz. Rabbim hayırlı eylesin” ifadelerini kullandı.