SASKİ tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen ‘Bilinçli Su Kullanımı’ eğitimleri yeni dönemde de devam ediyor. İçerisinde bulunulan eğitim-öğretim döneminde 23 okulda toplam 4257 öğrenciye ulaşıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından öğrencilerde su tasarrufu bilincini oluşturmak amacıyla başlatılan ‘Bilinçli Su Kullanımı’ eğitimleri devam ediyor. Eğitimler kapsamında öğrencilere suyun insan hayatındaki önemi, kullanım alanları, bilinçli su kullanımı, atıksular ve bunların dönüşümü konusunda uzman eğitimciler tarafından önemli bilgiler veriliyor. SASKİ’nin başlattığı eğitim programı kapsamında yeni eğitim-öğretim döneminde 23 okulda toplam 4257 öğrenciye eğitim verildi.

4257 öğrenciye ulaşıldı
Konuyla ilgili olarak SASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Öğrencilere yönelik eğitimlerimizi yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Geleceğimiz olan çocukların eğitiminde “Bilinçli Su Kullanımı” hem şehrimiz hem de ülkemiz açısından büyük önem arz ediyor. Onları bu anlamda ne kadar erken bilinçlendirebilirsek o kadar geleceğine sahip çıkan bir nesil yetiştirmiş oluruz. Son olarak Adapazarı ilçemize bağlı Berna Yılmaz Ortaokulu ve Aykut Yiğit Ortaokulu’nda 460 öğrencimize “Bilinçli Su Kullanımı” eğitimi verildi. İçerisinde bulunduğumuz eğitim döneminde şu ana kadar 23 okulda toplam 4257 öğrenciye ulaşıldı. Öğrenciler eğitimlerle suyun önemi ve doğru kullanılması noktasında artık daha bilinçli hale geliyorlar. Okullarımızın talepleri doğrultusunda eğitimlerimize ara vermeden devam edeceğiz” ifadeleri yer aldı.