Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar, “Sporcularımızın katıldığı müsabakalarda sportif başarılar elde etmelerinin yanında, iyi birer sporcu olmalarını, örnek tavırlarıyla yaşıtlarına ve yetişecek yeni sporculara rol model olmalarını önemsiyoruz. Yönetimimiz, antrenörlerimiz ve sporcularımızın aileleri hep birlikte bu hedeflerin gerçekleşmesi için hareket ediyoruz. Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak yalnızca bugünün değil, geleceğin sporcularını yetiştiriyoruz” dedi.

İlk olarak branşlardan başlayalım. Büyükşehir Belediyespor hangi branşlarda faaliyetlerini sürdürüyor?
Atletizm, Atıcılık, Halter, Hentbol, Kano, Karate, Taekwando, Wushu, Yüzme, Satranç ve Basketbol olmak üzere toplam 11 branşta faaliyetler gösteriyoruz. Geniş bir branş çeşitliliğine sahibiz. Bin 809 lisanslı sporcumuz var. Bu gerçekten önemli bir rakam. Bu sporcularımızdan 234’ü ise ilgili federasyonların 2016 yılındaki yurtiçi ve yurtdışı organizasyonlarında şehrimizi temsil ediyorlar. Milli takımlara da gönderdiğimiz çok sayıda sporcumuz var.

Sizin Karate Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliğiniz de var. Karate takımı, milli takıma gönderilen sporcular ve takım başarılarını genel itibariyle konuşacak olursak neler söylenebilir?
Evet, karatecilerimiz bizim gurur kaynağımız olmaya devam ediyorlar. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde milli sporcumuz Aleyna Sezer, Balkan Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Daha önce de milli sporcularımız olan Enes Erkan ve Şeyda Burucu ile sevindik.  Önümüzdeki dönemde de yeni başarılar kazanacağımıza inanıyoruz. Karate branşımızda farklı kategorilerde 11 erkek, 10 bayan olmak üzere toplam 21 milli sporcumuz bulunuyor. Dünya Şampiyonluğu, Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu ve Ümit-Genç Erkek takımlarımızda Kumite Avrupa Şampiyonluğu kupaları müzemizde bulunuyor.

Karatedeki gelecek hedefleriniz neler?
İlk olarak önümüzdeki yaz aylarında yapılacak olan turnuvalarda başarılı sonuçlar almak istiyoruz. Mayıs ayında Kulüpler Türkiye Şampiyonası var. Burada kürsüde yer almak istiyoruz. Hemen arkasından Haziran ayında ülkemizde yapılacak olan kulüpler Avrupa Şampiyonası’na katılım hakkını elde etmemiz gerekiyor. Kasım ayında da Avusturya’da yapılacak olan Büyükler Dünya Şampiyonası’na da katılım hakkı elde etmek diyebiliriz. Uzun vadede ise milli takımımıza daha fazla sporcu gönderebilmektir.

Hentbol Takımı’na da değinmek istiyorum. Bu konu ile ilgili neler söylersiniz?
Hentbol takımımız 20 yıldır faaliyet göstermektedir. 2008 yılı itibariyle ise de Hentbol Deplasmanlı Erkekler 1. Ligi’nde mücadele ediyoruz. A takımımızda 20, genç bay ve bayan takımımızda 34, yıldız takımında 30, küçükler bay ve bayan takımlarımızda 30, minikler kategorisinde ise 25 olmak üzere 139 sporcu görev yapmaktadır. Deplasmanlı liglerde mücadelesini sürdüren A takımımız Hentbol Süper Ligi hedefiyle mücadelesini sürdürmektedir. İnşallah hentbolda da sportif anlamda başarılar elde ederek şehrimizi layık olduğu yerlere gelecektir.

Geçtiğimiz günlerde kano takımının Antalya’da elde ettiği başarı kamuoyunda yer aldı…
Evet. Arkadaşlarımız önemli başarılar ile oradan döndüler. Kano Takımımız Uluslararası Kano Federasyonu’nun (ICF) 2016 yılı faaliyet programında yer alan 1. Uluslararası Belek Yarışlarında mücadele etti. Antalya Belek’te gerçekleşen organizasyonda Kano takımımız yarışlardan üç 1’incilik ve iki 3’üncülük elde ederek, büyük bir başarı elde etti. Kendilerini bu vesileyle bir kez daha tebrik ediyorum.

Şehrin en fazla üzerinde durduğu spor dallarından biri olan basketbol takımından bahsedelim istiyorum. Basketbol takımı kurma fikri nereden çıktı?
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun, Gençlik ve Spor Eski İl Müdürü Salih Koşu, TBF Yönetim Kurulu Üyemiz Akgün Altuğ ve mevcut Basketbol Şube Başkanımız Erdal Şenkardeş ile bu konu hakkında görüşmesi ile çalışmalar başladı. Daha sonra kısa süre içerisinde bir oluşum gerçekleşti. Hemen arkasından takımımız kuruldu ve Basketbol Bölgesel Ligi’nde mücadele etmeye başladık. Hamdolsun yönetim kurulu üyelerimiz ile çok güzel bir uyum içerisindeyiz. Uzun yıllar şehrimizin basketbol geleceğine hizmet sunmaya devam etmek istiyoruz.

Bu zamana kadar geçen süreyi nasıl değerlendirirsiniz?
Bilindiği gibi basketbol takımımız 2013 yılında kuruldu. İlk sezonda Basketbol Bölgesel Ligi’ni namağlup şekilde tamamladık. İki sezondur da Basketbol Süper Ligi’nin statü olarak bir alt seviyesi olan TBL’de mücadele veriyoruz. İlk sezonumuzda Milli takımların altyapılarında uzun yıllar görev almış Koç Mustafa Derin ile güzel bir sezon geçirdik. Play-off mücadelelerinde son saniye basketiyle lige çıkma fırsatını elden kaçırdık. Aslına bakarsanız kısa süre içerisinde de adından söz ettiren bir takım haline geldiğimizi çok rahat bir şekilde ifade edebilirim.

Dediğiniz gibi yeni bir koç ve yeni oyuncular ile bu sezon 23 haftayı geride bıraktık. Sezon nasıl geçiyor?
Geçtiğimiz sezon kıl payı kaçırdığımız bir üst lig vizesini bu yıl almak istiyoruz. Bildiğiniz gibi sezon öncesinde yeni bir oluşuma gittik. Türkiye basketboluna uzun yıllar hizmet etmiş tecrübeli koç Okan Çevik’i takımımızın başına getirdik. Geçen yılki kadromuzdan üç oyuncu haricinde yeni oyuncular ile transfer ettik. Ara transfer döneminde de iki önemli oyuncuyu kadromuza kattık. Bu sezonda zirve yarışımızı sürdürüyoruz. Tüm teknik ekip, oyuncularımız ve yönetim kurulu olarak inancımız tam. Taraftarlarımızın desteği ile bu ipi göğüsleyeceğimize inanıyorum.

Peki ya altyapı?
Altyapı’da da belirli bir disiplin içerisindeyiz. Gelişim takımımız Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi’nde mücadele ediyor. Genç, yıldız, küçük ve minik takımlarımızda kendi yaş kategorilerinde mücadelelerini sürdürmektedir. Şehrimiz ciddi anlamda basketbol potansiyeline sahip. Çok yetenekli sporcular var. Her branşta olduğu gibi basketbolda da farklı yaş kategorilerinde milli takıma oyuncu kazandırmak istiyoruz. İnşallah şehrimizin spor geleceğinin sağlam altyapı ile birlikte parlak olduğunu düşünüyorum.

Büyükşehir Belediyespor olarak tüm branşlardaki hedefleriniz nedir?
Tüm branşlarda ki ana hedefimiz daha hızlı, daha yüksek ve daha güçlü olmaktır. Sporcularımızın katıldığı müsabakalarda sportif başarılar elde etmelerinin yanında, iyi birer sporcu olmalarını, örnek tavırlarıyla yaşıtlarına ve yetişecek yeni sporculara rol model olmalarını önemsiyoruz. Yönetimimiz, antrenörlerimiz ve sporcularımızın aileleri hep birlikte bu hedeflerin gerçekleşmesi için hareket ediyoruz. Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak yalnızca bugünün değil, geleceğin sporcularını yetiştiriyoruz.