Büyükşehir Belediyesi tarafından Ferizli’de inşa edilen sosyal tesisler hizmete alındı. Programda konuşan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen ve Vali Coş, projeye katkı sunan herkese teşekkür ederken; Başkan Toçoğlu, “36 dönüm arazi üzerinde inşa edilen sosyal tesislerin açılışını gerçekleştiriyoruz. İlçemize hayırlı olsun. Hep birlikte el ele çalışacağız, Yeni Sakarya’yı beraberce inşa edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ferizli’de inşa edilen yeni sosyal tesisler hizmete alındı. 36 dönüm arazi üzerinde hayat bulan proje kapsamında yürüyüş yolları, spor ve oyun alanlarının yanı sıra bir de sentetik saha inşa edildi. Sosyal Tesislerde, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen açılış törenine Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Vali Hüseyin Avni Coş, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Şerifoğlu, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da yerini aldı.

Soğuk’tan teşekkür
Sosyal tesisler için hazırlanan video gösteriminin ardından programın açılış konuşmasını yapan Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, projenin ilçeye hayırlı olmasını temenni etti. Soğuk, “Projemizin hazırlanmasında emeği geçen Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterimiz Sayın Mustafa İsen’e, Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İlçemiz çok önemli bir yatırıma daha kavuştu” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 Milyon TL’lik proje
Vatandaşların Ramazan ayını tebrik ederek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yaklaşık 2 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen projenin hayırlı olmasını temenni etti. Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçeleriyle kalkınan, adından söz ettiren bir Sakarya oluşturmak için çalışıyoruz. Kısa bir süre önce Cumhurbaşkanı Adayımız Başbakanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan, şehrimizden övgü dolu sözlerle bahsetti. Her zaman ifade ediyoruz biz milletimize hizmet etmek için varız” diye konuştu.

İlçeler geleceğe hazırlanıyor
Yeni büyükşehir yasasının yürürlüğe girmesiyle tüm ilçelerde çeşitli çalışmaların hayata geçirildiğini de sözlerine ekleyen Toçoğlu, “Her ilçemizde eşit ölçüde yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Ferizli’mizde de önemli yatırımları hayata geçirdik. Bugün de 36 dönüm arazi üzerinde inşa edilen sosyal tesislerin açılışını gerçekleştiriyoruz. İlçemize hayırlı olsun. Hep birlikte el ele çalışacağız, Yeni Sakarya’yı beraberce inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Şehir için önemli bir yatırım
Toçoğlu’nun ardından söz alan Cumhurbaşkanlığı genel Sekreteri Mustafa İsen ise, “Şehrimizin sahip olduğu doğal güzellikleri daha geniş kitlelere ulaştırmalıyız. İnşallah Ferizli’de inşa edilen botanik parkla bu konuda önemli bir adım atmış olduk. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuşurken; Vali Hüseyin Avni Coş, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakabilmek için böylesi tesislerin sayısını daha da arttırmalıyız. Bu projenin hayata geçirilmesi konusunda Büyükşehir ve ilçe belediyemizi tebrik ediyorum. Açılışı gerçekleştirilen parkın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Vali Coş’un konuşmasının ardından sahneye alınan protokol üyeleri, Ferizli Botanik Parkı’nın açılış kurdelesini kesti.