Erenler ADA AVM mevkiine kazandırılacak Üst Geçit Projesi’nin ihalesine 28 Eylül Çarşamba günü çıkılacağını belirten Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Sakarya Caddesi’ndeki bu mevkii inşallah hayata geçireceğimiz projeyle yaya geçişleri anlamında daha güvenli bir hale gelmiş olacak. İnşa edilecek asansörler de engelli vatandaşlarımızın kullanımı açısından büyük kolaylık getirecek. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, Erenler ADA AVM önüne kazandırılacak Üst Geçit Projesi’nin ihalesine 28 Eylül Çarşamba günü çıkılacağını açıkladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen proje yarışması ile yeni yatırıma son şeklini verdikleri bilgisini paylaşan Pistil, proje ile bölgedeki yaya geçişlerini daha güvenli bir hale getireceklerini söyledi.

Proje Yapım İhalesine Çıkıyor
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Fatih Pistil, “Erenler ADA AVM mevkiinde bir üst geçit çalışmasını geçtiğimiz aylarda başlatmıştık. Bu doğrultuda bir proje yarışması başlattığımızı duyurduk ve mimar arkadaşlardan proje çizmelerini istedik. Bu yarışma sonuçlandı ve yeni yaya üst geçidinin mimarisi belirlendi. Böylece proje ve ihale süreçlerini eş zamanlı olarak tamamladık. İnşallah 28 Eylül Çarşamba günü, saat 11.00’da yeni projemizin yapım ihalesine çıkıyoruz” diye konuştu.

Yaya Geçişleri Daha Güvenli
Yeni Üst Geçit Projesi’nin fiziki yapısına dair de bilgileri paylaşan Pistil, “Bildiğiniz üzere projeyi hayata geçireceğimiz bölge okul ve resmi kurumların yoğunlukta olduğu bir bölge. Burası aynı zamanda yaya geçişlerinin daha da güvenli hale getirilmesinin adeta bir zorunluluk olduğu bir alan. Sakarya Caddesi’ndeki bu mevkii inşallah hayata geçireceğimiz bu projeyle yaya geçişleri anlamında daha güvenli bir hale gelmiş olacak.  İnşa edilecek asansörler de engelli vatandaşlarımızın kullanımı açısından büyük kolaylık getirecek. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Muhtelif Bölgelere Üst Geçit
Şehrin muhtelif bölgelerinde ihtiyaçlar dahilinde yaya üst geçit çalışmalarını hayata geçirmeyi sürdürdüklerini de açıklamalarına ekleyen Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Şehrimizde ulaşım denetleme ekiplerimizin raporları doğrultusunda bugüne kadar birçok üst geçit çalışmasını hayata geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz. Aşağıdereköy mevkiindeki benzer çalışmamız yüzde 90 oranında tamamlandı. Eski Kuzuluk Belediyesi hizmet binası önündeki üst geçit çalışmalarımız tamamlandı. Şehrin belirli bölgelerinde ve D-100 Karayolu üzerinde üst geçit çalışmalarımız ise devam etmektedir. Bu konuda ihtiyaçlar dahilinde gerekli tüm adımları atıyoruz” şeklinde konuştu.