Engelli Dostu Sakarya

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Engelli Dostu Kamu Kuruluşları Ulaşılabilirlik Projesi Erenler Kaymakamlığı’na gerçekleştirilen ziyaret ile başladı. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nurcan İris’in Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak’a proje sunumu yaptığı ziyarette, engelli vatandaşların sorunları ve yapılması gereken pozitif ayrıcalıklar konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Şehrin tamamına erişim
Ziyarette konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yüce, “Engelli kardeşlerimizin sıkıntıları; sosyal hayatta, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarında yaşadığı ulaşılabilirlik sorunlarıyla daha da artıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim temel amacımız; şehrimizin sunduğu tüm imkân ve hizmetlerden toplumumuzun tüm bireylerinin yararlanmasını sağlamaktır. Şehrin tamamında erişebilirliliği kesintisiz hale getirmek için yeni projelerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Mutlu insan, mutlu toplum
Projenin engellilere karşı bir duyarlılık oluşturmada önemli bir tamamlayıcılık üstlendiğinin altını çizen Erenler Kaymakamı Mızrak ise, “Duyarlı ve belli hassasiyetleri taşıyan yaklaşımlar, bireylerin kendisini mutlu edeceği gibi karşısındaki insanları da mutlu edecektir. Engelli Dostu Kamu Kuruluşları Ulaşılabilirlik Projesi şehrimiz için büyük öneme sahip bir sosyal sorumluluk projesidir. Projede Erenler Kaymakamlığı olarak yer alacak, gereken destekleri sağlayacağız” şeklinde konuştu.