‘En Güzel Bahçe’ yarışması ödül töreninde konuşan Başkan Toçoğlu, “Bu yarışmada temel hedefimiz; şehrimizde çevre bilincini geliştirmek olduğu kadar, aynı zamanda şehrimizin güzelleştirilmesi hususunda da bir farkındalık oluşturmaktır. Bu vesileyle Dünya Çevre Günü’nün şehrimize, ülkemize ve dünyamıza hayırlar getirmesini diliyor, ‘En Güzel Bahçe’ yarışmasına katılan, destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘En Güzel Bahçe’ yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Kent Park’ta gerçekleştirilen ödül törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, Halkla İlişkiler Müdürü Taha Toplu ve çok sayıda davetli katıldı.

137 Bahçe Katıldı
Programın açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Büyükşehir Belediyesi olarak ‘Şehrimizi Birlikte Güzelleştiriyoruz’ sloganıyla önemli çalışmalara imza attık. Farklı peyzaj uygulamaları gerçekleştirdik. ‘En Güzel Bahçe’ yarışması ile de şehrimizde yeşil alanları arttırmak ve estetik açıdan daha güzel yaşam alanları oluşturmak için farkındalık ortaya çıkarmak istedik. Yarışmamıza 137 bahçe katıldı. Bu vesileyle yarışmaya destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Farkındalık Oluşturmalıyız
Programın devamında konuşan Başkan Toçoğlu, “Öncelikle Dünya Çevre Günü’nün şehrimize, ülkemize ve dünyamıza hayırlar getirmesini diliyorum. Bu bağlamda düzenlediğimiz ‘En Güzel Bahçe’ yarışmasına katılan, destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bu yarışmada temel hedefimiz; şehrimizde çevre bilincini geliştirmek olduğu kadar, aynı zamanda şehrimizin güzelleştirilmesi hususunda da bir farkındalık oluşturmaktır” diye konuştu.

Çevre Konusunda Çok Titiz Davranıyoruz
Başkan Toçoğlu, “Bugün yeryüzünde yaşamımızı her yönüyle etkileyen çevre sorunları ile karşı karşıya kalıyoruz. Özellikle son yüzyıl nüfusunun da hızla artmasıyla birlikte doğal yaşam alanlarının tahribatının daha da arttığını gözlemleyebiliyoruz. Bu durumda bize düşen çevre konusundaki hassasiyetimizi arttırarak sürdürmek olmalıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de çevre konusunda çok titiz davranıyor ve ciddi hassasiyet gösteriyoruz. Bu vesileyle bir kez daha yarışmaya katılan tüm hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından Müstakil Ev Bahçesi, Apartman / Site ve İşyeri Bahçesi kategorilerinde dereceye giren bahçe sahiplerine plaket ve hediyeleri takdim edildi.

‘En Güzel Bahçe’ yarışmasında dereceye giren yarışmacılar şu şekilde:

Ev Bahçesi Kategorisi

1 – Aysel Altay

2 – Hatice Ulutan

3 – Pelin Korkmaz

 

Apartman / Site Kategorisi

1 – Salih Özyurt – Esengül Sitesi

2 – Ufuk Adak – Elmaköy Sitesi

3 – Osman Çetinkaya – İnko Park Sitesi

 

İşyeri Kategorisi

1 – Naturköy

2 – Erkan Sezgin

3 – Dondurma Bahçesi