İhalesi tamamlanan SEKAY projesinin gelecek hafta temelinin atılacağını duyuran Başkan Toçoğlu, “Atıklardan ayrıştırılan kağıt, cam, metal, plastik gibi maddeleri geri dönüştüreceğiz. Biyogaz ve depo gazının yakılmasıyla elektrik enerjisi üreteceğiz. Biyogaz işlemi sırasında oluşacak fermente olmuş katı kısımdan ise gübre elde edeceğiz. SEKAY, Sakarya’ya güç verecek, şehrin enerjisine enerji katacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Entegre Katı Atık Yönetimi projesinin gelecek hafta temelinin atılacağını açıkladı. Kısa süre önce gerçekleştirilen ihalenin ardından yer tesliminin de yapıldığını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, en büyük çevre projesi olma özelliği taşıyan SEKAY projesinin gelecek hafta temelinin atılarak çalışmaların başlayacağını duyurdu.

Şehre güç katacak
Başkan Zeki Toçoğlu, projenin 20 hektarlık alan üzerinde hayat bulacağını belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kuracağımız tesis ile atıkların geri dönüşümü, elektrik üretimi, atıktan türetilmiş yakıt ve gübre üretimi gibi çok farklı tesisleri bir arada hizmete sunacağız. Türkiye’ye örnek bir projeyi hayata geçireceğiz. SEKAY, Sakarya’ya güç verecek, şehrin enerjisine enerji katacak” dedi.

SEKAY ile enerji ve gübre üretilecek
Projenin detaylarını da paylaşan Başkan Toçoğlu, “Atıklardan ayrıştırılan kağıt, cam, metal, plastik gibi maddeleri geri dönüştüreceğiz. Biyogazın ve depo gazının yakılmasıyla birlikte elektrik enerjisi üreteceğiz. Geri dönüşümü olmayan atıklardan sanayilerde kullanılmak üzere türetilmiş yakıt sağlayacağız. Biyogaz işlemi sırasında oluşacak fermente olmuş katı kısımdan ise gübre elde edeceğiz. Biri kuzeye biri güneye birisi de şehrimizin doğusuna olmak üzere üç adet aktarma istasyonu kuracağız. Heyecanlıyız. Çok büyük bir projeyi hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah gelecek hafta dev tesisin temelini atacağız. Hayırlı olsun”dedi.