Sakarya Büyükşehir Belediyesi örnek bir çevre çalışmasına imza atıyor...

Örnek çalışmayla e-atıklar tarih oluyor

Bu tarz atıkların doğa ve insan sağlığına verdiği zararların önlenmesinin yanı sıra içeriğindeki değerli metallerin geri kazanımıyla ekonomiye katkı sağlanması dünyada da yeni gelişmektedir. Büyükşehir Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı örnek bir çalışmayla bu tarz atıkların öncelikle tüm kurumlardan ayrı toplanması, sonrasında da Büyükşehir Belediyemiz araçlarıyla bu tarz atıklar için belirlenen konteynıra taşınması ve son olarak da lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderilmesine yönelik çalışmalar yapmaya başlamış olup, sınırlar dâhilindeki tüm kişi ve kurumların bu çalışmaya katılmak yoluyla destek vermesini beklemektedir.

Belediye birimlerindeki e-atıklar da toplanıyor

Başlatılan çalışma kapsamında Büyükşehir Belediyesi birimleri arasında e-atılar toplanmaya başlandı. Büyükşehir bünyesindeki ve ADASU bünyesindeki birimlerden toplanan ilk e-atıklar, Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda bulunan konteynıra taşındı. İlgili kişi veya kurumlar alınmasını talep ettikleri elektronik atıklar ve konuyla ilgili soruları için 273 41 52 (155 - 156) no’lu telefonlardan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Ve Geliştirme Şube Müdürlüğü ile bağlantıya geçebilirler