Büyükşehir Belediyesi SAMEK yılsonu sergi heyecanı Geyve’de devam etti. İbrahim Aktürk, “Bu yıl 20 kurs merkezi 91 branşta onbin kursiyere eğitimler sunduk. Bir halk üniversitesi gibi fonksiyon üstlenen SAMEK kurslarında 80 bin hemşerimiz birbirinden kıymetli bu eğitimlerle buluşma imkânı buldu” derken; Kaymakam İlyas Memiş, “SAMEK kursları özellikle hanımların boş vakitlerini değerlendirip kendilerini geliştirme, aile bütçesine katkı sağlama konusunda önemli imkânlar sağlıyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından şehrin dört bir yanında eğitim sunan Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarında (SAMEK) yılsonu sergileri tüm hızıyla devam ediyor. Yılsonu sergilerinin dördüncü programı Geyve’de gerçekleştirildi. Geyve SAMEK kursiyerleri tarafından hazırlanan eserler Geyve SGM’de sergilendi. Programda Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, Geyve Esnaf Odaları Başkanı İsmail Bulur, müdürler, öğretmenler ve çok sayıda kursiyer yer aldı. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın müzik şöleni ile başlayan program, kursiyerlerin katılım belgeleri takdim edilerek ve sergi açılışı yapılarak sona erdi.

Azim ve kararlılık
Açılış konuşmasını yapan SAMEK Kursiyeri Bircan Akça, “İnsan azim ve kararlılığıyla birçok işi başarabilir. Önemli olan gerekli imkân ve desteğin sağlanmasıdır. Bir işi başarabilmenin ve üretebilmenin vermiş olduğu mutluluk bizler için en önemli duygu. SAMEK bizlere hem eğlenme ortamı hem de yeni arkadaşlar edinme imkânı sağlıyor. Aynı zamanda kurslarda yapmış olduğumuz ürünleri değerlendirip aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Bu değerli kurs hizmetini bizlere sunan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu’na, büyük bir özveriyle bizlere eğitim sunan hocalarımıza ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum” dedi.

20 merkez 91 branş
Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İbrahim Aktürk, “Büyükşehir Belediyemizin en anlamlı sosyal projelerinden bir tanesi SAMEK kursları 2017-2018 eğitim döneminde Sakarya genelinde toplam 20 kurs merkezinde 91 branşta eğitimlerini tamamlamak üzere. 10 bin Sakaryalı hemşerimizi farklı alanlarda ve branşlarda eğitim sunmanın bizler de mutluluğunu yaşıyoruz. Dünden bugüne bakıldığında ise adeta bir halk üniversitesi gibi fonksiyon üstlenen SAMEK kurslarında 80 bin hemşerimiz birbirinden kıymetli bu eğitimlerle buluşma imkânı buldu. Bizler belediyeciliği sadece altyapı ve hizmet olarak değil, sosyal ve kültürel eğitimlerin, insanımıza dokunan projelerin öneminin farkındayız. Ben Geyve’deki eğitim ve kursların düzenlenmesinde bizlere destek olan  Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, halk eğitim merkezi yöneticilerimize v teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü müsaadeniz olursa bu kurslara ilgi gösteren kıymetli hemşerilerimize ve özellikle hanımefendilerimize sunuyorum” sözlerine yer verdi.

Faydalı eğitimler
Geyve Kaymakamı İlyas Memiş, “SAMEK kursları özellikle hanımların boş vakitlerini değerlendirip kendilerini geliştirme, aile bütçesine katkı sağlama konusunda önemli imkânlar sağlıyor. İlçemizde bu tarz kursların olması gerçekten ilçenin ve halkın kendini geliştirmesi adına her taraftan faydalıdır. Büyükşehir Belediyemiz SAMEK eğitim merkezini yaparak ve bu kursları düzenleyerek halkımıza eğitim alanında büyük bir katkı sağladı. Bu bağlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.