Efendimizi Anlamak İçin Bilmek Gerek

İnanmak için bilmeye ihtiyacımız var
Peygamber Efendimizi anlamanın üzerinde önemle duran konuşmasında Doç. Dr. Mehmet Özşenel, “Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Görmez Hocamızın çok beğendim bir sözü vardır. ‘Bizler Hz. Peygamber’i anmaktan onu anlamaya geçmeliyiz.’ Gerçekten de öyle. Peygamber Efendimizi anlayabilmek için önce onu bilmek gerekiyor. Bilgi her şeyin temelidir. İnanmak için bile bilmeye ihtiyacımız var. Allah O’nu bilmemiz için bizlere Peygamberler gönderiyor. Biz bilmeden bir şeyi ne anlayabiliriz ne de kavrayabiliriz. Bu tür konferanslar ve çalışmalar bu anlamda çok faydalı ve güzel. Fakat sadece konferanslarda değil hayatımızın her gününde bu anlayışla bu şuurla yaşamamız lazım gelmektedir. Hz. Peygamberi hayatımızın her anında öğrenmeye, anlamaya ve tanımaya çalışmalıyız” diye konuştu.

 

Kainat O’nun yüzü suyu hürmetine yaratıldı
Panelin son bölümünde bir konuşma yapan Doç. Dr. Hayati Yılmaz, “Rasulullah Efendimizin, kainatın onun yüzü suyu hürmetine yaratıldığı bir beşer, bir insan olduğunu öğrendiklerimizden biliyoruz. ‘Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım’ manası doğru olmakla birlikte bir hadis değildir. Biz buna muhtaç olmadan da aynı manaya gelebilecek bilgilere sahibiz.  Zaten bizlere rehber olan ayet-i kerimeler vardır. Peygamber Efendimiz son peygamber olarak gönderilmiştir. Bunun akli ispatı da mevcuttur” şeklinde konuştu. 

Panelin sonunda Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ve Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf  Türkhan katılımcılara teşekkür ederek kendilerine çiçek takdim etti. İbrahim Aktürk, kültür sanat etkinliklerinin tüm hızıyla devam edeceğini belirtti.