e-atıklar Toplanıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan e-atık toplama projesi kapsamında elektronik atıklar sorun olmaktan çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, e-atıkları belediye araçlarıyla topluyor ve yeniden değerlendirilmesi için lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderiyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Elektronik ürünlerin yapımında klorlu solventler, bromlu alev geciktiriciler, PVC, ağır metaller, plastik ve gazlar kullanılmaktadır. Örneğin bilgisayar ve monitörlerde kurşun ve bunun gibi insan sağlığını tehdit eden zararlı maddeler bulunmaktadır. Bu atıklar normal durumda kullanıcı için riskli olmayıp, yok etmek amacıyla atıldıklarında çevreye tehlike oluşturabilir. Bu tarz atıkların doğa ve insan sağlığına verdiği zararların önlenmesinin yanı sıra içeriğindeki değerli metallerin geri kazanımıyla ekonomiye katkı sağlanması dünyada da yeni gelişmektedir. Büyükşehir Belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı örnek bir çalışmayla bu tarz atıkların öncelikle tüm kurumlardan ayrı toplanması, sonrasında da Büyükşehir Belediyemiz araçlarıyla bu tarz atıklar için belirlenen konteynıra taşınması ve son olarak da lisanslı geri dönüşüm tesislerine gönderilmesine yönelik çalışmalar yapmaya başlamış olup, sınırlar dâhilindeki tüm kişi ve kurumların bu çalışmaya katılmak yoluyla destek vermesini beklemektedir” denildi.

İlgili kişi veya kurumlar alınmasını talep ettikleri elektronik atıklar ve konuyla ilgili soruları için 273 41 52 (155-156) no'lu telefonlardan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Şube Müdürlüğü ile irtibata geçilebilir.