Büyükşehir Belediyesi Mutfak Atölyesinde dersler devam ediyor. Eğitmen Melike Kayın, “Pasta yapımı ve sunumundan İtalyan Mutfağı’na kadar lezzetli tatları kursiyerlerimizle birlikte üretiyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet sunan Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında (SAMEK) dersler tüm hızıyla devam ediyor. Mutfak Atölyesi’nde yer alan Pasta Yapımı, sunumu ve İtalyan Mutfağı kursuna katılan kursiyerler, birbirinden lezzetli ürünler yapıyor.

Yemek tekniklerini öğretiyoruz
Pasta Yapımı, Sunumu ve İtalyan Mutfağı branşı hakkında bilgiler sunan Melike Kayın, “Pasta Yapımı ve Sunumunda pastahane mamulleri yapıyoruz. İtalyan Mutfağında ise İtalyan mutfağına ait çorbadan tatlıya kadar tüm ürünleri kursiyerlerimize gösteriyoruz. Öğretmeye sıfırdan başlıyoruz. Basit şeylerden başlayıp zora doğru ilerliyoruz. Yemek tekniklerini öğreterek, el becerisi kazandırmaya çalışıyoruz. Kurslarımızı başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz bireysel pasta çalışması yapacak. Bizlerde pastalarını değerlendireceğiz varsa eksikliklerini de gidereceğiz” ifadelerini kullandı.

Ev hanımları bu kursa gelmeli
Mutfak kursiyeri Ayşe Açık, “SAMEK kursları sayesinde ev ortamından biraz uzaklaşmış oluyoruz. Sosyal hayata karışıyoruz. Burada yeni arkadaşlıklar ediniyoruz. Buradaki atmosfer çok güzel. Önümüzdeki dönem yine gelmek istiyorum. Burada da farklı şeyler öğrenerek bilgilerimize bilgi katıyoruz. Her ev hanımının gelmesi gereken çok güzel bir kurs. Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na bize bu imkânı sağladığı için çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.