Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Park’ta bulunan havuzun temizliği sırasında 122 cm’lik Yayın Balığı tutuldu. Çevre Daire Başkanı Karamehmetoğlu, “Çevre konusuna hassasiyet gösteriyor ve gelecek nesillerimize en güzel çevreyi bırakmak için çalışıyoruz. Ortaya çıkan bu tablo çevre hassasiyetimizin bir tezahürüdür” dedi. İbrahim Bal ise; Sapanca Gölü’nün ve şehrin doğal güzelliklerin korunması amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Kent Park’ta bulunan havuzun temizliği sırasında 122 cm’lik Yayın Balığı vatandaşlar tarafından tutuldu. Kent Park içerisinde bulunan havuzda doğal yaşam içerisinde büyüyen balıkları tutmak için genç, yaşlı çok sayıda balıkçı oltalarıyla hazır bekledi.

122 santim 15 kilogram ağırlığında
Vatandaşların tarafından tutulan Yayın Balığı ve havuz temizlik hizmetleri hakkında açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Büyükşehir Belediyesi ve SASKİ olarak çevre konusunda gösterdiğimiz hassasiyet neticesinde çok ciddi çalışmaları hayata geçiyoruz. Hamdolsun bunun sonucu olarak bu tarz güzellikler karşımıza çıkıyor. Sapanca Gölümüz çok iyi bir şekilde kontrol ediliyor. Maksimum seviyesine de ulaştı. Kapaklar açıldı. Sapanca Gölü, Sakarya Nehrini oradan da burayı besliyordu. Büyükşehir olarak Kent Parkımızın içinde bulunan bu havuzu temizliyoruz. Temizlik esnasında balıkseverlerden buradaki balıkları tutabileceğini ifade etmiştik. Bu sırada tam 122 santimlik 15 kg ağırlığındaki balık, Kent Park havuzunda tutuldu. Ortaya çıkan bu tablo çevre hassasiyetimizin bir tezahürüdür. Çevre konusuna hassasiyet gösteriyor ve gelecek nesillerimize en güzel çevreyi bırakmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Çevre geleceğimizin teminatıdır
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan SASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı İbrahim Bal, “SASKİ olarak şehrimizin ve bölgenin en önemli içmesuyu kaynağı olan Sapanca Gölü’nün korunması amacıyla da ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 2013 yılında mevsimsel kuraklık nedeniyle ciddi bir şekilde düşen göl seviyesi aldığımız önlemler ve karların erimesiyle maksimum seviye olan 32,22 seviyesine ulaştı. Çark Deresi’nin kapaklarının açılmasıyla Sapanca suyu ile adeta can bulan Çark Deresi de eski heyecanı ile akıyor. Hem şehrimize hem de Kent Park’a canlılık katıyor. Kent Park’taki gölette yaşayan balıklara can veriyor. Sapanca Gölü’nün ve şehrimizin doğal güzelliklerin korunması amacıyla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hem Büyükşehir Belediyesi olarak bizim hem de vatandaşlarımızın gayretleriyle bu güzellikleri gelecek nesillere en iyi şekilde bırakacağız” dedi.