İlkbahar Dönemi Doğa Yürüyüşleri başlıyor. İlk yürüyüşün 3 Nisan Pazar günü gerçekleştirileceğini açıklayan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “8 hafta sürecek yürüyüşlerde doğaseverler, şehrimizin eşsiz güzellikleri arasında yürüyüş yapmanın ayrıcalığını yaşayacak. Bahar yürüyüşlerine tüm hemşerilerimiz davetlidir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Doğa Yürüyüşleri’nde İlkbahar Dönemi başlıyor. 3 Nisan Pazar günü Karagöl – Sultanpınarı Parkuru ile yürüyüşlere başlayacaklarını belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “2009 yılından bu yana yılda iki dönem şeklinde devam eden doğa yürüyüşlerinde ilkbahar dönemi, 3 Nisan Pazar günü başlayacak. 8 hafta sürecek yürüyüşlerimize tüm hemşerilerimiz davetlidir” diye konuştu.

İlk Yürüyüş 3 Nisan Pazar
Aktürk açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “İlkbahar Dönemi Doğa Yürüyüşleri 3 Nisan Pazar günü Karagöl-Sultanpınarı Parkuru ile başlayacak ve 8 hafta sürecektir. Hemşerilerimiz ilgili hafta içerisinde Büyükşehir Belediyesi kurumsal internet sayfası (www.sakarya.bel.tr) üzerinden yürüyüşlere kayıt yaptırabilecekler. İlkbahar yürüyüşleri ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nün 241 20 02 numaralı telefonunu da arayabilirler”. Kayıt için tıklayınız.

En Fazla 4 Parkur
“Doğa Yürüyüşleri’ne hiç katılamamış olan doğa tutkunlarına imkân tanıyabilmek adına, doğaseverler en fazla dört parkura kayıt yaptırılabilecek. İnternet üzerinden devam edecek kayıt işlemlerinin ardından, katılımcıların mail adresine gönderilen kabul ve onay belgelerinin imzalanması gerekecek. İşlemleri tamamlanan evraklar ilgili hafta içerisinde Perşembe günü, saat 17.30’a kadar, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na teslim edilecek. Yürüyüşler için kontenjan 200 kişi olarak belirlenmiştir. Yürüyüş günü parkur yerine hareket etmek için ise katılımcılar saat 08.30’da Kent Meydanı’nda toplanacak. Saat 09.00’da hareket edilecek.

İlkbahar Dönemi Doğa Yürüyüşleri Takvimi ise şöyle:
03 Nisan Pazar - KARAGÖL- SULTANPINARI
10 Nisan Pazar - KAYMAKAMSUYU
17 Nisan Pazar - AŞAĞIDEREKÖY-KAZIMPAŞA
24 Nisan Pazar - ÖKÜZOVASI YAYLASI
01 Mayıs Pazar - DOĞANÇAY
08 Mayıs Pazar - OFLAK DAĞI
15 Mayıs Pazar - TURNALIK YAYLASI
22 Mayıs Pazar - MADEN DERESİ