Büyükşehir Belediyesi Ramazan Kültür Sanat etkinlikleri iki farklı programla devam etti. Kitap Sokağı’nda Sedat Anar ve ekibi müzik dinletisi sunarken Tarihi Alicanlar Konağı’nda Doç. Dr. Sezai Küçük ‘Mevlana’da Hz. Peygamber Tasavvuru’ adlı sohbette kültür sanat dostlarıyla bir araya geldi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Kültür Sanat Etkinlikleri iki farklı programla devam etti. Kitap Sokağı’nda gerçekleştirilen ilk etkinlikte Santur Sanatçısı Sedat Anar ve ekibi ziyaretçilere müzik dolu bir akşam yaşattı. Günün ikinci etkinliğinin gerçekleştirildiği Tarihi Alicanlar Konağı’nda ise Doç. Dr. Sezai Küçük ‘Mevlana’da Hz. Peygamber Tasavvuru’ adlı sohbette kültür sanat dostlarıyla bir araya geldi.

Kâinatın varlık sebebi
Hz. Mevlana’nın içindeki peygamber tasavvufundan bahseden Doç. Dr. Sezai Küçük, “Hz. Mevlana’ya Hz. Peygamber dediğimizde anladığı şey kâinatın varlık sebebidir. Hz. Mevlana anlayışı ve yaşayışı bütün bir haliyle Hz. Peygamber’e uymaya çalışmış, onun izinden gitmeye çalışmıştır. Onun için bir âlim bir fazıl veya bir mutasavvıf Hz. Mevlana’yı nasıl nitelersek niteleyelim bilelim ki aslında onun hayatının iki gayesi vardır. Birincisi Kuran’a tam bağlılık ikincisi ise Hz. Peygamber’in yolunda olmaktır. Bu nedenle onun nazarında Hz. Peygamber her daim kılavuzdur” dedi.