SGM’lerde Dikkat Atölyesi yaz eğitimleri başladı. Kıroğlu, “Dikkat Atölyesi’nde 6 haftalık yaz dönemi çalışmalarımızı başlattık. İnşallah çocuklarımız ve aileleriyle faydalı bir yaz dönemi geçireceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezleri’nde düzenlenen Dikkat Atölyesi’nde yaz dönemi eğitimleri başladı. 6 haftalık uzman eğitmenlerin çocuklarla buluşacağı atölye ilçelerde de SGM öğrencileri ve aileleriyle eğitimde buluştu. Dikkat Atölyesi; çocukların dikkat sürelerinin uzaması, dikkat kalitesinin arttırılması, algılarının gelişmesi, konsantrasyonun artması, zeka gelişimi, özgüven ve sorumluluk bilincinin oluşturulması, yetenek ve becerilerinin tamamlanmasında yardımcı oluyor.

Faydalı yaz eğitimleri
Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, “Ülkemizde ilkokul çağındaki her 20 çocuktan birine “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu” teşhisi konuluyor. Aileler bu sorun karşısında çaresiz kalabiliyor. Aile Ve Çocuk Hizmetleri Müdürlüğü olarak sadece tanı almış değil, odaklanma sıkıntısı yaşayan tüm çocuklara destek olmayı amaçladık ve atölye çalışmalarımızı başlattık. Şimdi yaz dönemi eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. İnşallah faydalı bir yaz dönemi geçireceğiz” dedi.

Atölyeye yoğun ilgi
Eğitimlerin tüm ilçelerde gerçekleştirildiğini ve 300 katılımcının Dikkat Atölyesi’nden yararlandığını belirten Kıroğlu, “Atölyemiz aileler tarafından oldukça ilgi görüyor. Çocukların aileleri ile işbirliği yapması ve uygun zeminin sağlanması bu problemin aşılmasında önemli bir kriterdir. Veli boyutuyla da çocuklar ile eş zamanlı eğitim sunularak doğru yaklaşım ve bilinçli ebeveyn tutumlarının oluşturulması atölyenin öncelikli hedefi olduğunu belirtti” diye konuştu.