İlçe belediye başkanlarıyla birlikte CHP Milletvekili Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sözlerini basın toplantısıyla kınayan Başkan Ekrem Yüce, “Hayatı, davası ve mücadelesiyle ülkemiz tarihine adını altın harflerle yazdıran, çalışmalarıyla ülkemize itibar kazandıran, milli mücadele ruhunun vatanımızın her ferdinde nakşolmasına vesile olan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan bu açıklamayı tel’in ediyor ve en sert şekilde kınıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, CHP Milletvekili Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik çirkin söylemlerinin ardından ilçe belediye başkanlarıyla birlikte AKOM’da basın toplantısı düzenledi.

Birlik ve beraberlik ruhunu temsil etmeyen açıklamalardan rahatsızız
Başkan Ekrem Yüce, ilçe belediye başkanlarının katılımıyla paylaştığı metinde şu ifadeler yer aldı: “Tarihten bugüne kadar tüm zenginliklerin kaynağı olma bahtiyarlığını yaşayan, insanıyla, kardeşlik iklimi ve ruhuyla, ortak idealler doğrultusunda, bir ve beraberce, gayretle çalışmasıyla, ülkemiz ve milletimiz için her zor zamanda ilk olarak ses çıkarmasıyla adını duyurmuş bir şehir olan Sakaryamıza en iyi hizmeti sunmak için gece gündüz mücadele veren Sakarya’nın tüm Belediye Başkanları olarak, şehrimizin birlik ve beraberlik ruhunu temsil etmekten uzak açıklamalarından rahatsız olduğumuzu kamuoyunun bilmesini istiyoruz” dedi.

Milletimizin takdirine bırakıyoruz
 “Hayatı, davası ve mücadelesiyle ülkemiz tarihine adını altın harflerle yazdıran, çalışmalarıyla ülkemize itibar kazandıran, milli mücadele ruhunun vatanımızın her ferdinde nakşolmasına vesile olan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsına yönelik yapılan bu açıklamayı tel’in ediyor ve en sert şekilde kınıyoruz. Türkiye’nin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacının olduğu, kahraman Mehmetçiklerimizin dört bir satıhta destanlar yazdığı son derece önemli ve kritik dönemde, bu tür talihsiz açıklamaların kimleri memnun edeceğini, basireti ve feraseti son derece yüksek olan aziz milletimizin takdirine arz ediyoruz” dedi.

Milletimiz için dimdik ayakta duracağız
 “Türkiye’nin milli birlik ruhu ile destan yazdığı bu dönemde, siyasi muhalefetin de milli bir hüviyete kavuşmasını, hem demokrasimiz hem de aziz milletimizin huzuru ve refahı adına temenni ediyoruz.  Son olarak şunu ifade etmek isteriz ki; Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yürüdüğümüz yolda, Hakkı savunmak ve milletimizin bekası için dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla arz olunur” dedi.