Sosyal Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen Çocuk-Yazar buluşmaları kapsamında Merkez SGM’de öğrencilerle buluşan Gazeteci-Yazar Mevlana İdris, “Her gün yeni çocuklar doğuyor ve bu çocukların hepsi birer umut. Ve bu umut olan çocuklar Sakarya’da kendileri de umut veren insanlarla buluşabilmiş. Bu heyecan verici bir şey” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi tarafından düzenlenen Çocuk-Yazar buluşmalarının son konuğu Gazeteci-Yazar Mevlana İdris oldu. Merkez SGM’de çocuklarla buluşan İdris, yaz okulu branşında öğrenim gören öğrencilerin sınıflarını tek tek ziyaret ederek atölye çalışmalarına katıldı. Her sınıf Mevlana İdris’in başka bir kitabını okurken kitaplarla ilgili farklı etkinliklerde bulundu. Okunan kitaplar doğrultusunda Tasarım Sınıfı öğrencileri bezbebek, Kuran-ı Kerim Sınıfı öğrencileri tiyatro, Mutfak Sınıfı öğrencileri havuçlu pasta, Ney Sınıfı öğrencileri iyilik dükkanı, Maket Sınıfı öğrencileri zaman makinesi çalışmaları yaptılar. İdris, her öğrencinin kitabını tek tek imzalarken öğrencilerle sohbette bulunmayı da ihmal etmedi.

Sevgiyle eğitim gören çocuklar
Düzenlenen programlarla ilgili açıklamalara bulunan Gazeteci-Yazar Mevlana İdris, “Çocuklarla olmak her zaman umudumu, iyimserliğimi artırıyor. Düşüncelerime biraz daha anlam katıyor. Sakarya’daki bu merkezler bir defa mekan olarak çok özenli yapılar. Girdiğimiz farklı sınıflarda, farklı disiplinlerde akademik bir kafayla değil özgürce, sevgiyle eğitim gören çocuklarla karşılaştım. Bu güzel bir şey. Okul ortamının epey dışında bir ortam. Çocukların bu ortamda kendilerini daha rahat hissettiklerini gözlemledim. Başlarındaki öğreticileriyle yaptıkları çalışmalar ilgi çekiciydi. Ama benim için daha farklı olan bir şey var. Her sınıf benim yazdığım başka bir kitabı okumuş. Farklı sınıflarda farklı kitaplar okumuş çocuklarla, bu kadar düzenli ve ince düşünülmüş bir ortamla ilk defa karşılaşıyorum. Mesela ‘Havuç’ kitabımı okuyan Mutfak Sınıfı’nda havuç pastası görmek, burada bir çocuğun herhangi bir kitabı okurken o kitabın dışına çıktığını, kitabı kendi düşünsel evreni içerisinde yaptığı bir eylemle somutlaştırdığını gösteriyor. Yani kitap düşünsel olmaktan çıkıyor somut bir hale dönüşüyor. Bir yazar için bunun ne anlama geldiğini sizlere anlatamam. Bu beni çok mutlu etti” diye konuştu.

Bir şeyler öğrenmek için yazıyorum
Açıklamalarını sürdüren İdris, “Son girdiğim sınıfta ‘Küçük Süpermen’ masal kitabının maketi yapılmıştı. Bu da benim için çok ilginçti. Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklarla ilgili çalışmaları öteden beri var. Bu işin başındaki insanlar bu işleri gerçekten seven, pratik yönünü de bilen insanlar. Bu onun sonucudur. Buradaki çocuklara da, onların dünyasına beni katan insanlara da teşekkür ediyorum. Çocuklardan bir şeyler öğrenmek için yazan birisiyim. Bunu her fırsatta dile getiririm. Burada benim bile aklıma gelmeyecek bazı açılımlar gördüm. Çocukların çok özel soruları vardı. Kitaptaki macerayı devam ettirme kapasitesine sahip çocuklar gördüm. Bu da çocuklardan boşuna umutlanmadığımızın bir göstergesi. Her gün yeni çocuklar doğuyor ve bu çocukların hepsi birer umut. Ve bu umut olan çocuklar Sakarya’da kendileri de umut veren insanlarla buluşabilmiş. Bu heyecan verici bir şey” ifadelerini kullandı.