Çocuk İlim Akademisi açılış programında konuşan Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar, “Hızlı gelişen ve değişen dünyada çocuklarımızın bu değişim ve gelişime ayak uydurmaları, onlara sunulan imkân ve bilgileri olduğu gibi kabul eden değil, sorgulayan, araştıran bireyler olmalarını amaçlamaktayız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Gelişim Merkezi’nde Çocuk İlim Akademisi açılış programı gerçekleştirildi. Konferans Salonu’nda düzenlenen programa çok sayıda öğrenci ve velileri katıldı. Yeni bir projede daha eğitim sunmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Betül Karapınar, Çocuk İlim Akademisi’nde derslerin yaklaşık 300 öğrenci ile gerçekleştirileceğini belirtti.

4 Bin Öğrenci
Karapınar açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “17 branş 4 kulüp ve 4 bine yakın öğrencisi olan Sosyal Gelişim Merkezimizde yeni bir proje olan Çocuk İlim Akademisi’nin heyecanını yaşıyoruz. Hızlı gelişen ve değişen dünyada çocuklarımızın bu değişim ve gelişime ayak uydurmaları, onlara sunulan imkân ve bilgileri olduğu gibi kabul eden değil, sorgulayan, araştıran bireyler olmalarını amaçlamaktayız.”

Anne-Baba Atölyesi
“Ayrıca bu akademiye ilk defa anne ve babaları da dahil ederek anne-baba atölyesi çalışmalarına başlattık. Böylece sadece çocuklarımızı değil ailelerimizi de akademinin bir parçası haline getirdik. Anne-baba atölyesine Aile ve Çocuk Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren Aile Danışma Birimi psikologları ve uzman eğitmen kadromuz ile birlikte faaliyet göstereceğiz. Gerek seminer, gerekse atölye çalışmaları ile zengin bir hizmeti daha sunmuş olacağız.”