Kent Park içerisinde yer alan oyun gruplarında yenileme çalışmalarının sonlandığını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun işaret ettikleri ‘çocukların ayaklarının toprağa bastığı bir şehircilik’ hedefi doğrultusunda yeşil alanların genişletilmesi en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor. Yeni çalışmalarımız yolda” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından şehrin muhtelif bölgelerinde başlatılan yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda Kent Park içerisinde yer alan oyun gruplarında kapsamlı bir yenileme çalışması başlatan Büyükşehir, bölgedeki işlemleri tamamladı. Çalışmaları değerlendiren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, ihtiyaçlar dâhilinde yeşil alanlar ve oyun gruplarında gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Oyun Grupları Artık Daha Güzel
Vardar, “Kent Park içerisinde yer alan oyun gruplarında iyileştirilme yapılması gerektiği yönünde tespitlerimiz oldu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz bölgede gerekli işlemleri başlattı. Oyun gruplarında kapsamlı bir yenileme yaptık. Park daha güzel bir görünüme kavuştu. Bilindiği üzere şehrin tamamındaki uygun alanları oyun grupları ile buluşturuyoruz. Ve gereklilikler dâhilinde bu alanlarda iyileştirmelerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Yeşil Alanlar Genişliyor
Yeşil alanların genişlemesi adına da önemli çalışmalar yürüttüklerine dikkat çeken Türker Vardar, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun ‘çocukların ayaklarının toprağa bastığı bir şehircilik’ hedefi doğrultusunda yeşil alanların genişletilmesi en önemli önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Bu kapsamda şehrimizin muhtelif alanlarına oldukça zengin sosyal donatılar barındıran yeşil alanlar kazandırdık. İnşallah önümüzdeki süreçte başta Akyazı Karacasu Park olmak üzere böylesi bölgeleri Sakarya ile buluşturmayı sürdüreceğiz” dedi.