Büyükşehir Belediyesi Hayata Tutunuyorum Projesi kapsamında düzenlenen ‘Özel Gereksinimli Çocuklarda Beslenme Problemleri’ konulu konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Bekir Fatih Meral, “Aileler, engelli çocuklarımızın sevmediği yemekleri yemeleri konusunda kararlı olmalı, ısrarcı bir tavırla hareket etmeliler” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hayata Tutunuyorum Projesi kapsamında ‘Özel Gereksinimli Çocuklarda Beslenme Problemleri‘ konulu konferans gerçekleştirildi. Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Tutarlı Olmalıyız
Engelli çocuklarda önemli bir oranda beslenme problemi yaşadıklarını ifade eden Yrd. Dr. Bekir Fatih Meral, “Aileler, engelli çocuklarımızın sevmediği yemekleri yemeleri konusunda kararlı olmalı, ısrarcı bir tavırla hareket etmeliler. Aileler çocuklarının öfke nöbetlerine yenik düşmemeliler. Bu konuda kesin bir tavır sergilenmeli.  Peki, nasıl bir yöntem izleyeceğiz? Çocuklar ilk etapta sevmediği yemekleri yemeli, daha sonra ödül olarak sevdiği yemeklerle ödüllendirilmeliler” diye konuştu.