Bitkisel Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Yarışması ödül töreninde konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Karamehmetoğlu, “Çevreyi korumanın bir yükümlülük değil, lütuf olduğuna inanıyoruz. İşte bu yüzden çevrenin korunması sadece kurumların değil, biz bireylerin de sorumluluğudur. Çevre bilinciyle yetişmiş nice güzel nesillerin yaşadığımız toprakları daha yaşanılabilir bir hale dönüştürmesini diliyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, KOLZA ve TAP işbirliği ile düzenlenen ‘Bitkisel Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. AKM’de gerçekleştirilen programa İl Milli Eğitim Müdüresi Pervin Töre, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Korkmaz, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamahmetoğlu, daire başkanları, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Ödül töreni öncesinde düzenlenen etkinliklerde Şehit Ali Borinli Özel Eğitim Ortaokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi özel öğrencileri tarafından oratoryo gösterisi ile ront gösterisi sahnelendi. Ödül töreninde dereceye giren öğrenciler ödüllerine alırken; katkı sunan paydaşlara ise plaket verildi.

Bilinçli çevreci bireyler
Programda bir konuşma gerçekleştiren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Bizim çevreye bakışımız batıdaki popüler çevreci kurumlardan farklı. Biz çevreyi Allah’ın eseri ve emaneti olarak görüyoruz. Çevreyi korumanın bir yükümlülük değil bir lütuf olduğuna inanıyoruz. İşte bu yüzden çevrenin korunması sadece kurumların değil, biz bireylerin de sorumluluğudur. Bu noktada biz kurumlara düşen de bilinçli çevreci bireyler yetiştirmek için çalışmalar yapmak. Bu yarışmalarla hedeflediğimiz amaç bu. Çocuklarımızın ve gençlerimizin geri kazanım ve ayrı toplanması gereken atıkları öğrenmelerini, çevreci birey olma yolunda ilk adımı atmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Aslında varmak istediğimiz nokta şu; Atıkların azaltılması konusunda bilinçli, suyu israf etmeyen, çevreyi kirletmediği gibi kirleteni uyaran ya da yetkililere bilgi veren, bunu da yapmıyor ise en azından çevre kirliliği yapan faaliyeti hoş görmeyen kalbinden buhuz eden bir nesil istiyoruz” diye konuştu.

Daha yaşanabilir topraklar
Doğa ve çevre sevgisinin her zaman bu coğrafyadaki kültürün bir parçası olduğunu vurgulayan Karamehmetoğlu, “Özellikle Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) söylemiş olduğu şu hadisi şerif biz Müslümanların yol göstericisidir; ‘Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki ağacı dikiniz’ İşte bizde bu inançla şehrimizin yeşilini korumak ve geliştirmek için Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman elimizden geleni yaptık. Her daim de yapmaya devam edeceğiz. Sakarya’yı daha yaşanılabilir yemyeşil bir şehir haline getirmeye ve bu doğal güzelliklerimizi korumaya gücümüz yettiğince çalışacak ve gelecek nesillere yemyeşil bir doğa, pırıl pırıl bir gökyüzü bırakmaya gayret edeceğiz. Çünkü şu anda yaşadığımız dünya bizim yarına mirasımız değil, gelecek neslin bize emanetidir. Çevre bilinciyle yetişmiş nice güzel nesillerin yaşadığımız toprakları daha yaşanılabilir bir hale dönüştürmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bitkisel Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Yarışması’nda dereceye giren okullar;

Atık Pil Yarışması
1. Enka Okulları
2. Şehit Peyami Altun Ortaokulu
3.Söğütlü İmam Hatip Ortaokulu
4. Kocatöngel İmam Hatip Ortaokulu
5. Eşme İlkokulu
6. Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
7. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu
8. Alifuatpaşa İlkokulu
9. Hacı Emine Oba İlkokulu
10. Fatih İlkokulu

Bitkisel Atık Yağ Yarışması
1. İMKB Sakarya Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi
2. Fatih Mesleki ve  Teknik Anadolu Lisesi
3. Şenpiliç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi