Okullar arası geleneksel Atık Pil ve Bitkisel Yağ Toplama Yarışmasında yeni dönemin başladığını açıklayan Vardar, “İnsana saygılı çevreye duyarlı bir nesil hedefiyle okullar arası atık pil ve bitkisel yağ toplama yarışmalarında yeni dönemi başlatıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz yarışmamızda bugüne kadar yaklaşık 3,5 ton atık pil ve yaklaşık 4 ton da bitkisel atık yağ topladık. Tüm okullarımızı yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Okullar Arası Atık Pil ve Bitkisel Yağ Toplama Yarışmalarında yeni dönem başladı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “İnsana saygılı çevreye duyarlı bir nesil hedefiyle okullar arası atık pil ve bitkisel yağ toplama yarışmalarında yeni dönemi başlatıyoruz. Tüm okullarımızı yarışmamıza katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Çeşitli Hediyeler
Düzenlenen yarışmalar ile ilgili bilgiler de veren Vardar, “Büyükşehir Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Okullar Arası Atık Pil ve Bitkisel Yağ Toplama Yarışmasında bugüne kadar yaklaşık 3,5 ton atık pil ve yaklaşık 4 ton da bitkisel atık yağ topladık. İlkokul öğrencilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleşen yarışmalarımız kapsamında öğrencilerimizde önemli bir çevre duyarlılığı oluştu. Çevre hassasiyetine önemli bir katkı sunduğumuz yarışmalarımızda derece girmeye hak kazanan okullarımız çok çeşitli hediyeler kazanacak” ifadelerini kullandı.

Ödül Töreni 3 Haziran
Vardar, “Şehrimizin tamamındaki ilkokullardan katılımın sağlanabileceği yarışmamamız için atık pil ve yağların Büyükşehir veya ilçe belediyelerine teslim tarihi tek gün olarak 22 Mayıs Cuma günüdür. Yarışmada dereceye giren okullarımız ise 3 Haziran Çarşamba günü gerçekleştireceğimiz ödül töreni ile hediyelerine kavuşacak. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen öğrenciler Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü 444 40 54 (dâhili: 2111 – 2114) numaralı telefonunu arayabilirler” dedi.

Atık Pil Toplama Yarışması Ödülleri;

1. Projeksiyon cihazı ve 50 adet kitap

2. Masa Tenisi ve 50 adet kitap

3. Fonksiyonel yazıcı ve 30 adet kitap

4. 2 adet öğrenci mikroskop ve 30 adet kitap

5. 2 adet insan vücudu modeli ve 30 adet kitap

6. Satranç eğitim panosu, satranç takımı ve 30 adet kitap

7, 8, 9 ve 10. olan okullara spor sepeti ve 20 adet kitap

 

Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması Ödülleri;

1. Projeksiyon cihazı

2. Masa tenisi

3. Fonksiyonel yazıcı

30 kg bitkisel atık yağ – 2 adet Kardeş Dünya Masalları seti (10 kitap)

50 kg bitkisel atık yağ – 2 adet voleybol topu

100 kg bitkisel atık yağ – 2 adet futbol topu

150 kg bitkisel atık yağ – 100 temel eserden seçmeler (27 kitap)

200 kg bitkisel atık yağ – 3 adet basketbol topu ve pompa

250 kg bitkisel atık yağ – 1 adet duvara monte mıknatıslı satranç tahtası

300 kg bitkisel atık yağ – 12 adet rulo satranç takımı

350 kg bitkisel atık yağ – 1 adet deney malzemeleri seti

400 kg bitkisel atık yağ – 1 adet anatomi levhaları seti

450 kg bitkisel atık yağ – 3 adet gitar

500 kg bitkisel atık yağ – 1 adet çantalı perküsyon seti