Çevre'nin Geleceği Konuşuldu

Deneyim paylaşımının önemi
ÖTL olarak tanımlanan ömrünü tamamlamış lastiklerin neler olduğu, nerelerde üretildiği, ÖTL üreticilerinin ve ilçe belediyelerinin görev, yetki ve sorumlulukları hakkında katılımcılara bilgilerin de verildiği toplantının önemine değinen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yılmaz Çiğdem, “Bir kurumun başarısı için yetki ve kaynak ne kadar önemli ise etkin ve verimli yönetim de çok önemlidir. Ancak yönetim anlayışının gelişmesi için mevzuat düzenlemeleri tek başına yeterli değildir. Bunun için yaygın ve etkin eğitimlerin gerçekleştirilmesi, kurumlar arası deneyim paylaşımının artırılması gerekmektedir. Bu alanda özellikle bugün birlikte ikincisini düzenlemiş olduğumuz “İlçe Koordinasyon Toplantıları” büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

ÖTL nedir?
Toplantı kapsamında, Özel Atık ve Proje Uzmanı Arzu Saygıner Çil, ömrünü tamamlamış lastiklerin nasıl depolanması gerektiği, denetimde dikkat edilmesi gereken hususlar ve bu konuda belediyelerin görev ve yetkilerini içeren bir sunum yaptı. İlçe belediyelerinde başlatılacak yeni çalışmalar hakkında da gerekli bilgilerin verilmesinin ardından, katılımcılarla birlikte Lokman ÖTL Geri Dönüşüm Tesisi’nde teknik bir gezi düzenlenerek, lastiklerin hangi metotlarla geri dönüşümünün sağlandığı anlatıldı.