Çevremize Sahip Çıkalım

Katılımcılar arasında TAP, PETDER, LASDER gibi derneklerle birlikte KOLZA, EXITCOM ve geri dönüşüm firmaları yer aldı. Ayrıca Süs Bitkiciler Birliği ile doğalgaz bayileri ve AGDAŞ da fuara katılanlar arasındaydı. Vali Mustafa Büyük, Başkan Zeki Toçoğlu ve beraberindekiler bütün stantları tek tek gezerek stant yöneticilerinden tek tek bilgiler aldı. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın çaldığı birbirinden güzel parçalar da fuara ayrı bir renk kattı. Fuar açılışında ayrıca, Çevre Haftası için düzenlenen futbol turnuvasında dereceye girenlere ödülleri de takdim edildi.

 

Çevrenin korunması kırmızı çizgimiz
Çevre Haftası etkinliklerini ve fuarı değerlendiren Sakarya Valisi Mustafa Büyük, çevrenin önemine dikkat çekerek, fuarın ve etkinliklerin hayırlı olmasını diledi. Çevresel çalışmalara vurgu yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise, çevrenin korunması için yaptıkları mücadelenin devam edeceğini söyledi. Başkan Toçoğlu, “Bugüne kadar çalışmalarımızı, çevre hassasiyetimizi ön planda tutarak yürüttük, bundan sonra da aynı bilinçle devam edeceğiz. Var olan kaynakların korunması, kaynakların iktisadi ve en elverişli yöntemlerle kullanımları her zaman önceliğimiz oldu. Her zaman ifade ediyoruz, doğal güzelliklerin ve çevrenin korunması bizim kırmızı çizgimizdir” dedi.

Daha yaşabilir bir kent bırakmak istiyoruz

Gelecek nesillere daha yaşanabilir kent bırakmak istediklerini sözlerine ekleyen Başkan Toçoğlu, ayrıca şunları söyledi: “Hiçbir zaman, çeşitli menfaatler uğruna, çevreye zararı olan bir çalışmaya müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Hızla sanayileşen Sakaryamız için çevrenin önemine her platformda dikkat çekiyoruz. Bunun için yatırımcılara çağrı yaptık. “Çevre hassasiyeti olmayan yatırımcıların şehrimizde yeri yoktur” dedik. Çünkü biz, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir kent bırakmak istiyoruz. Bunun en önemli görevimiz olduğunu hiçbir zaman unutmadık”.