Okullar arası Bitkisel Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Yarışmasında yeni dönem başladı. Recep Karamehmetoğlu, “Çevreye duyarlı bir nesil hedefiyle gerçekleştirdiğimiz yarışmamıza tüm ilk ve ortaöğretim okullarımızı davet ediyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen Bitkisel Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Yarışmalarında yeni dönem başladı. İlk ve ortaöğretim okullarına yönelik olarak düzenlenen yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Çevreye duyarlı bir nesil hedefiyle gerçekleştirdiğimiz yarışmamıza tüm ilk ve ortaöğretim okullarımızı davet ediyorum” dedi.

Yaşanabilir bir çevre
Karamehmetoğlu, “Bitkisel Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Yarışmalarımız ile genç arkadaşlarımıza çevre bilincini aşılamak, farkındalık oluşturmak ve gelecek nesillerimize daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak amacını taşıyoruz. Hamdolsun geçtiğimiz yıllarda yarışmamıza okullarımızdan yoğun bir katılım söz konusuydu. Bu yılda okullarımızın yarışmamıza ilgi göstereceğine inanıyoruz. Yarışmamızın sonucunda ise okullarımız birbirinden farklı hediyeleri kazanmış olacak” dedi.

Ödül  töreni 1 Haziran Cuma
Yarışma ile ilgili bilgileri paylaşan Karamehmetoğlu, “Büyükşehir Belediyemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, KOLZA A.Ş desteği ile bu yıl 8.’ncisini düzenlediğimiz Bitkisel Atık Yağ Toplama yarışması için atık yağların lisanslı firmaya son teslim tarihi 25 Mayıs Cuma günüdür. Bu yıl 12.’ncisini düzenleyeceğimiz Atık Pil Toplama yarışmasında ise okullarımızın topladıkları atık pilleri Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na 25 Mayıs Cuma günü getirmeleri gerekmektedir. Yarışmada dereceye giren okullarımız ise 1 Haziran Cuma günü AKM’de gerçekleştireceğimiz ödül töreni ile hediyelerini almış olacak. Yarışma ile ilgi ayrıntılı bilgi almak isteyenler Atık Yönetim Şube Müdürlüğü 444 40 54 (dâhili: 2111 - 2114) numaralı telefonu arayabilirler.”

Atık Pil Toplama Yarışması Ödülleri;

1. Laptop + Fonksiyonel Yazıcı
  2. Masa Tenisi + Portatif Ayak Tenisi Seti
  3. Fonksiyonel Yazıcı + Badminton
  4. İnsan Vücudu Modeli 2 Adet + Deney Malzemeleri Seti
  5. Satranç Eğitim Panosu ve Satranç Takımları

6, 7, 8, 9 ve 10. olan okullara spor seti

Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması Ödülleri;
  1. Masa Tenisi
  2. 1 Adet Portatif Ayak Tenisi Seti
  3. 1 Adet Duvara Monte Satranç Eğitim Panosu

10-50 kg Bitkisel Atık Yağ – Karton Kutu Boyama Kalemi 2 Set