Çevreci Bir Proje Daha

13 ton atık pil toplandı
“Atık pil toplama çalışmaları Belediyemiz tarafından 2005 yılından beri devam etmektedir. Bugüne kadar sınırlarımız dâhilinde bulunan 748 atık pil toplama kutusundan 13 ton atık pil toplanmıştır. Toplanan atık pil miktarını arttırarak konuya olan ilginin gündemde tutulması hedeflenmektedir. Gerek yönetmeliğin verdiği görev ve yetkiler çerçevesinde gerekse de çevreye duyarlı belediye olmanın getirmiş olduğu sorumluluklarla çocuklara atık pil toplama bilincini kazandırmak, atık pillerin çevreye ve insanlara verdiği zararları anlatmak ve çevre bilincini okul çağındaki çocuklara kazandırmak amacıyla okullar arası atık pil toplama yarışması düzenlenmiştir. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği ve İktisadi İşletmesi (TAP) işbirliği ile düzenlenen yarışma başlamış olup, 01 Haziran 2010 tarihine kadar devam edecektir”. 

Okullar pil toplayarak yarışacak
“Yarışmada toplama miktarları kilogram bazında dikkate alınacaktır. Bu yıl ilk defa okulların e-okul sisteminde belirtilen öğrenci sayılarına göre değerlendirilme yapılarak, kişi başına düşen pil miktarı hesaplanacaktır. Tek kategoride düzenlenen yarışmada 1.olan okula PC bilgisayar 2.olan okula projeksiyon cihazı; 3.olan okula masa tenisi takımı (masasıyla birlikte),  4.olan okula fonksiyonel yazıcı ve 5. olan okula da futbol, voleybol, hentbol, basketbol, tenis topu ve raketlerden oluşan spor seti ödül olarak verilecektir. Yarışma hakkında daha geniş bilgi almak isteyenler Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Geliştirme Şube Müdürlüğü’nden bilgi alabilecekler”.

 

Katılım Şartları
a) Okullar topladıkları atık pilleri 01 Haziran 2010 günü saat 09:00 - 17:00 arasında tek seferde teslim edeceklerdir. Belirtilen tarih ve saatlerin dışında getirilen atık piller yarışma dışı kalacaktır.
b) Yarışmaya sanayi tipi akü ve batarya elektronik ekipmanları dahil değildir. (Dizüstü bilgisayar bataryası, akü, ışıldak bataryası, telsiz bataryası gibi)
c) Derecelendirme okulların e-okul kayıtlarındaki öğrenci sayısına göre yapılacaktır. (kg / öğrenci sayısı)

Ödüller
Birinci: Bilgisayar
İkinci: Projeksiyon Cihazı
Üçüncü: Masa Tenisi Takımı (masasıyla birlikte)
Dördüncü: Fonksiyonel Yazıcı
Beşinci : Spor Seti

İrtibat için: 273 41 52 (12 hat) dahili: 155 - 156