Çevre Konusunda Çok Hassasız

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Kızartma sonrası ortaya çıkan bitkisel yağların lavabolara döküldüğünde, kanalizasyon sistemine büyük ölçüde zarar veriyor. Arıtma tesislerimizi olumsuz etkileyen ve tesislerin işletme maliyetini artıran bitkisel atık yağların titizlikle toplanması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Bu güne kadar anlaşmalı olduğumuz iki firma ile bitkisel yağların sağlıklı bir şekilde toplatılması için gereken çalışmaları yaptık ve yapıyoruz. Kozlu Firması’nın 2010 raporlarına göre belediyemiz Türkiye ortalamasında bitkisel yağların toplatılmasında 65 il içerisinde 2’inci oldu. Bu rakamlar belediyemizin çevreyi verdiğimiz hassasiyeti gösteriyor” dedi.

2010 raporlarını hazırlayana Kolza Firması Müdürü Gökhan Gürcü ise, Sakarya’da önemli miktarda bitkisel yağ toplanmasının Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye verdiği değeri gösterdiğini belirterek, çevre ile ilgili titizlikle çalışan Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti. Bitkisel atık yağlarını evlerinde ayrı kaplarda toplayan vatandaşlar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası’nı 153 nolu telefondan arayarak, belediyeye teslim edebiliyorlar.