Hafriyat taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren firmaların yetkilileri ile bir araya gelen Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, çevre duyarlılığını öne çıkaran çalışmaların aralıksız sürdürüleceğinin altını çizdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, şehirde faaliyet gösteren hafriyat firmalarının temsilcileri ile bir araya geldi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmada Hafriyat Yönetim Sistemi ve Araç Takip Sistemi’nde hafriyat firmalarına düşen görev ve sorumluluklar hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Hafriyat Yönetimi
Gerçekleştirilen toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan Türker Vardar, “Büyükşehir Belediyemiz sınırlarında faaliyet gösteren hafriyat firmalarının yetkililerine, hafriyat yönetimi hakkında bilgiler verdik. Hafriyat işi ile uğraşan firmalarımız ‘Taşıma İzin Belgesi’ almadan taşıma yapamıyorlar. Ayrıca her bir taşıma için ilçe belediyelerimizden alınması gereken ‘Atık Taşıma Kabul Belgesi’ olmadan da atıklarını izinli sahalara götüremiyorlar” ifadelerini kullandı.

Örnek Bir Uygulama
Vardar açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Araç Takip Sistemimiz de ülkemizde örnek bir uygulama olan ve hafriyat araçlarının takibini sağlamaktadır. Bu uygulamayla firmaların araçları aktif bir şekilde takip edilmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde faaliyet gösteren hafriyatçılarımızın yanında olduk. İnşallah önümüzdeki süreçte de çevreye duyarlı şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. Gerçekleştirilen toplantı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden yetkililer, bilgilendirme toplantılarının devam etmesini temenni etti.