Çevre Eğitimleri Devam Ediyor

Atık piller atık pil toplama kutularına
Atık Pillerin gelişi güzel bir şekilde evsel çöplere atılmaması veya herhangi bir yerde yakılmaması, ayrıca kontrolsüzce içinin açılmaması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, atık pil kutusuna atılmayan her pilin çevre ve insan sağlığını tehdit ettiği vurgulandı.

Atık elektrikli ve elektronik eşyalar ayrı toplanmalı
Daha yaşanabilir ve sürdürülebilir çevre ilkeleri doğrultusunda e-atıkların evsel çöplerden ayrı toplanması gerektiğine de dikkat çekilen açıklamada, “Ellerinde elektronik atığı olan kişiler Büyükşehir Belediyesi’nin 153 Çözüm Masası’nı veya 273 41 52 (10 Hat) aramaları durumunda, ekipler verilen adrese giderek elektronik atıkları alacaklar ve toplanan tüm atıklar bu iş için ayrılmış konteynırda muhafaza edilecek ve daha sonra da geri dönüşüm tesislerine gönderilecek. Avrupa ülkelerinde taşıma için ücret alınırken Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan bu projenin başlangıç aşamasında taşıma için hiçbir ücret talep etmeyecek. Televizyon, cd, bilgisayar, elektrikli kablo ve dokümanları, buzdolabı, çamaşır makinesi, cep telefonu ve benzeri parçalar vatandaşların konutlarından alınacak” ifadelerine yer verildi.

 

Türkiye’de örnek gösterilen belediye
Atık toplama miktarları ile Marmara Bölge Birincisi olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, uyguladığı elektronik atık toplama sistemi ve şehrin genelinde geliştirdiği toplama ağı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından örnek belediye seçildi. Marmara Belediyeler Birliği’nin bu yıl düzenlediği “Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri”nde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı “Atık Piliniz Şeker Olsun” projesi ile katılarak birincilik ödülü almaya hak kazandı.