Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışmalarının ödül töreninde konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vardar; “Daha yeşil, daha güzel, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Sakarya hedefini gerçekleştirmek amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz.”

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TAP işbirliği ile gerçekleştirilen Çevre Haftası Etkinlikleri, şehir genelinde düzenlenen Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Toplama yarışmasında dereceye giren okullar için gerçekleştirilen ödül töreni ile devam etti. AKM’de gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Yusuf Türkhan, Kolza A.Ş Genel Müdürü Göktan Gürcü, TAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Var Gücümüzle Çalışıyoruz
Programın açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Çevreyi, havası, suyu, toprağı ile bir bütün olarak ele alıyor ve çalışmalarımızı paydaşlarımızla bir bütünlük içerisinde sürdürüyoruz. Tüm gayretimiz hemşerilerimizin daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşaması için. Daha yeşil, daha güzel, daha temiz ve daha yaşanabilir bir Sakarya hedefini gerçekleştirmek amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Ödüller Takdim Edildi
Program, Sakarya Anadolu Lisesi öğrencilerinin Çanakkale zaferinin 100. yıldönümü sebebiyle hazırladıkları ‘Çanakkale Ruhu’ tiyatro oyununun gösterimi ile devam etti. Büyük beğeni toplayan gösterimin ardından Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışmalarında dereceye giren okullara hediye takdim edildi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, yarışmaya katılan tüm okullara teşekkür etti.

Düzenlenen Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışmalarında dereceye giren okullar ise şu şekilde:

Atık Pil Toplama Yarışması’nda Dereceye Giren Okullar
 

1)Abalı İlköğretim Okulu

2)Pamukova Ertaylan İlköğretim Okulu

3)Söğütlü Akçakamış İlköğretim Okulu

4)Karasu Anadolu Lisesi

5)32 Evler Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu

6)Arifiye Neviye İlköğretim Okulu

7)Şehit Ahmet Akyol İlköğretim Okulu

8)Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

9)Kanlıçay Ortaokulu

10)Geyve Atatürk Ortaokulu

 

Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’nda Dereceye Giren Okullar

1)Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu

2)İMKB Sakarya Meslek ve Anadolu Lisesi

3)Şehit Mahmut Bey Ortaokulu