İl genelindeki okullar arasında düzenlenen Atık Pil ve Bitkisel Yağ Toplama Yarışması Ödül Töreni’nde konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yılmaz Çiğdem, “Çevre kirliliği konusunda toplumun en küçük birimi olan aileden, her kesimden her yaştan insanımıza kadar büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Bu konuda kararlı çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Yarışmaya katılan tüm okullarımızı, öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve SATSO işbirliği ile gerçekleştirilen Çevre Haftası Etkinlikleri, şehir genelinde düzenlenen Atık Pil ve Bitkisel Yağ Toplama Yarışmasında dereceye giren okullar için gerçekleştirilen ödül töreni ile devam etti. AKM’de gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yılmaz Çiğdem’in yanı sıra, Milli Eğitim İl Müdürü Vekili Alaettin Dişli, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sami Öztürk, Kolza A.Ş. Genel Müdürü Göktan Gürcü, TAP Genel Sekreteri Neslihan Bahar, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

16 ilçemizi ödüllendiriyoruz
Programın açılış konuşmasında söz alan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Çiğdem, “7.’sini düzenlediğimiz Atık Pil Toplama Yarışması ve bu yıl 3.’sünü düzenlediğimiz Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’nda öğrencilerimizin heyecanlı bekleyişleri sona erdi. Hedefimiz 16 ilçeden yarışmalarımıza katılan okullarımızı ödüllendirmek.  Çevre kirliliği konusunda toplumun en küçük birimi olan aileden, her kesimden her yaştan insanımıza kadar büyük sorumluluklar ve görevler düşmektedir. Bu konuda kararlı çalışmaları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Yarışmaya katılan tüm okullarımızı, öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ödül töreni
Konuşmaların ardından atık pil toplama yarışması ve bitkisel atık yağ yarışmalarında dereceye giren okullara plaketleri takdim edildi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Çiğdem, Milli Eğitim İl Müdürü Vekili, Çevre İl Müdürü, Kolza A.Ş. Genel Müdürü Gökmen Gürcü ve TAP Genel Sekreteri Nurten Bahar yarışmaya katılan tüm okullara teşekkür etti, başarılarının devamını diledi.

Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’nda Dereceye Giren Okullar:
1) Sapanca Anadolu Lisesi
2) Güneş Özel Erenler İ.Ö.O
3) Gölkent Ferizli İ.Ö.O
4) Adapazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesi
5) Fatma Özkan İ.Ö.O
6) Uzuncaorman Murat Taşancı İ.Ö.O
7) Mehmet Akif Ersoy İ.Ö.O
8) Özel Enka Okulu
9) Şehit Ahmet Akyol İ.Ö.O
10) Ahmet Yesevi Geyve İ.Ö.O

Atık Pil Toplama Yarışması’nda Dereceye Giren Okullar:
1) Şeyhler İlkögretim Okulu
2) TEV Esad Ege Soy -Bedia Başgöz Ortaokulu
3) Yeni Doğan İ.Ö.O
4) Anadolu Öğretmen Lisesi
5) Küçük Karapürçek İ.Ö.O
6) Kanal Yener Ortaokulu
7) Özel Enka Anadolu Lisesi
8) Sinanoğlu Atatürk Anaokulu
9) Budaklar Ortaokulu
10) Konutlu Ortaokulu