Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan ‘Çevre Dostu Çocuk: Tomurcuk’ projesinin tanıtım lansmanı AKM’de gerçekleştirildi. Programda konuşan Başkan Vekili Adem Kümbet, “Biz bedenimizi nasıl iyi bakmamız gereken bir yapı olarak görüyorsak şehirlerimizi ve çevremizi de korumakla mükellef olduğumuzu biliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan ‘Çevre Dostu Çocuk: Tomurcuk’ projesinin tanıtım lansmanı yapıldı. AKM’de gerçekleştirilen programda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adem Kümbet, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Çevreye duyarlı bilinçli nesil
Programın açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Çevrenin korunması sadece kurumların değil, her bilinçli bireyin sorumluluğundadır. Bu noktada kurumların temel görevi ise bilinçli bireylerin yetişmesi için gerekli çalışmaları yapmaktır. Bu eğitim projesiyle amacımız çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek ve kalıcı davranışların yerleşmesini sağlamaktır. Atıkların azaltılması hususunda bilinçli, suyu israf etmeyen, çevreyi kirletmediği gibi kirletenleri de uyaran, yetkililere bilgi veren ya da en azından bu davranışı tasvip etmeyen bireylerin yetişmesini amaçlıyoruz” diye konuştu.

Çevre konusunda titiziz
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Adem Kümbet, “Büyükşehir Belediyesi olarak çevre konusunda çok titiz çalışmalar yürütüyor ve ciddi bir hassasiyet gösteriyoruz. Başlatmış olduğumuz projeyle amacımız sürdürülebilir bir yaşam, sürdürülebilir bir çevre oluşturmaktır. Çocuklarımızın gençlerimizin çevreye sahip çıkmasını sağlamak ve çocuklarımıza çevre sevgisini aşılamaktır. Bu anlamda projemizle ‘Bunun için neler yapmalı, çevre bilincimizi nasıl daha üst seviyelere taşımalı, özellikle geleceğimizin mimarları çocuklarımıza nasıl farkındalık kazandırmalı’ hedeflerinden hareketle Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Dostu Çocuk Tomurcuk Projesi hayata geçirildi” ifadelerini kullandı.

Her birey sorumlu
Kümbet, “Çevre; insan ve doğanın etkileşim içinde bulunduğu bir sistemdir. İnsan, çevre ile bir bütündür. Çevrenin korunması sadece kurumların değil her bilinçli bireyin sorumluluğundadır. Bu noktada kurumların temel görevi ise bilinçli bireylerin oluşması için gerekli çalışmalara önderlik etmesidir. Gelecek nesile aktarılacak en büyük miras temiz, yaşanabilir, bir çevredir. Bunun için attığımız her adım geleceğimize yaptığımız en büyük yatırımdır” şeklinde konuştu.

50 okulda uygulanacak
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu proje tanıtımı ile ilgili gerçekleştirdiği sunumda; “Proje kapsamındaki hedef kitlemiz ‘Ağaç yaş iken eğilir’ atasözünden yola çıkarak çocuklarımız. Gerçekleştireceğimiz çalışmalar ile çevre bilinci olan yeni bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Toplam 50 okulda uygulayacağımız projemize Şehit Ahmet Akyol İlkokulu ile başladık. Çocuklarımıza sertifika ile bir unvan vererek projemizi sahiplendirmeye çalışacağız. Ayrıca proje kapsamında kullanılacak bir proje otobüsü hazırladık. Emirdağ’da hayata geçirilecek geri dönüşüm yoluyla elektrik üretebileceğimiz yeni katı atık depolama tesisimizin bir odasını dershane olarak düzenleyip öğrencilerimize eğitim vermeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.