Bitkisel Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Yarışması ödül töreninde konuşan Karamehmetoğlu, “Yarının temiz çevresi için bugünden çalışmak gereklidir. Bu nedenle Büyükşehir olarak bizler çevremizi geliştirmek için hassasiyet gösteriyoruz. Bize göre çevre bütünüyle Allah’ın bize teslim ettiği ve titizlikle koruyup geliştirmemizi istediği değerli bir emanettir” derken; İl Müdiresi Durmuş ise çevre bilincinde sorumluluk gösteren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür dileklerini iletti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, KOLZA ve TAP işbirliği ile 12. si düzenlenen ‘Bitkisel Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. AKM’de gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar, İl Milli Eğitim Müdiresi Fazilet Durmuş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Korkmaz, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Tören öncesi Nuri Bayar Ortaokulu tarafından hazırlanan ‘Vatan Sağ Olsun’ isimli oratoryo gösterisi sahnelendi. Sonrasında ise dereceye giren okullara ödülleri takdim edildi.

Çevreyi korumak hepimizin görevi
Programın açılış konuşmalarını gerçekleştiren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Yarının temiz çevresi için bugünden çalışmak gereklidir. Bu nedenle Büyükşehir olarak bizler çevremizi geliştirmek için hassasiyet gösteriyoruz. Çevre bütünüyle Allah’ın bize teslim ettiği ve titizlikle koruyup geliştirmemizi istediği değerli bir emanettir. Bize emanet olan çevremize en iyi şekilde bakmak, koruyup güzelleştirmek hepimizin görevidir. Çevrenin korunması sadece kurumların değil bireylerinde sorumluluğundadır. Bu noktada kurumların görevi bilinçli çevrecilerin yetişmesi için gerekeni yapmaktır. Bu yarışmalarla amaçladığımız bunu başarabilmek. Çocuklarımızı çevre konusunda bilinçli birer birey olmalarını sağlamak için çalışmaktayız” diye konuştu.

Gelecek nesillere temiz çevre bırakalım
İl Milli Eğitim Müdiresi Fazilet Durmuş, “Ne hava ne su ne toprak. Biz kirletmediğimiz sürece kirlenmeyecektir. Hiç biri kendi kendine kirlenmiyor. Bütün bunları kirleten bizler ve bizden sonra gelecek nesilden kaynaklanıyor. Bizden öncekilerin emanet ettiği çevreyi daha temiz tutarak, kollayarak sizlere ve sizden sonraki nesillere bırakmakla mesulüz. Bütün mesele özümüzdeki değerlerin farkına varıp kıymetini bilmektir. Bütün değişimler küçük bir adımla başlar ve her şey küçük bir adımla değişir. Bu duygu ve düşüncelerle atık pil ve atık yağ kampanyasında ve çevre ile ilgi resim yarışmasına katılımlarıyla çevre bilincinde sorumluluk gösteren tüm kurumlara ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bitkisel Atık Yağ ve Atık Pil Toplama Yarışması’nda dereceye giren okullar;

Atık Pil Yarışması
1. Geyve Eşme İlkokulu

2. Sarıcalar İlkokulu

3. Akyazı Şehit Ahmet Çondul İlkokulu

4. 21 Haziran İlkokulu

5. Kaynarca Anaokulu

6. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu

7. Şehit Mahmutbey Ortaokulu

8. Hacı Emine Oba İlkokulu

9. Kocaali Atatürk Ortaokulu

10. Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bitkisel Atık Yağ Yarışması
1. Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu

2. Teksen Koleji

3. Ahmet Yesevi İlkokulu

Çevre konulu resim yarışmasında ödül alan öğrenciler;

Ortaokullar arası
1. Adapazarı Sabiha Hanım Ortaokulu öğrencisi Sare Barbaros

2. Serdivan İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Elif Betül Aygün

3. Nazmiye Ömer Sözer Ortaokulu öğrencisi Bere Arapoğlu

İlkokullar arası
1. Serdivan Mehmet Zorlu İlkokulu öğrencisi Zeynep Yüce

2. Serdivan Özel Sakarya Üniversitesi Vakfı İlkokulu öğrencisi Elif Şen

3. Pamukova Elbirlik İlkokulu öğrencisi Neslinur Özer