Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat etkinlikleri ‘Çocuklar Kelimeler Şeyler…’ isimli söyleşi ve lansman programıyla devam etti. Mevlana İdris, “ÇETO, çocuklarla ilgilenen büyüklere hitap etsin diye çıkartılan bir dergidir. ÇETO çocukluğunu kaybetmemiş ve çocuklarla ilgilenen büyüklere hitap etmesine rağmen çocuklarında yazar veya çizer olarak katılabildiği bir dergidir” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mart Kültür Sanat etkinlikleri ‘Çocuklar Kelimeler Şeyler…’ isimli söyleşi ve lansman programıyla devam etti. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programa konuşmacı olarak Mevlana İdris, Cem Sahir İslam, Ayşe Beyza Çiçek, Ahmet Sefa Özkaya katıldı. Programda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Murat Kıroğlu, ÇETO dergisinin Sakaryalı okuyucuları ve çok sayıda çocuk yer aldı.

Tüm yaşlara hitap edebilen dergi
Cem Sahir İslam, “ÇETO ile olan ilişkim bir gün Mevlana İdris’ten aldığım bir mesajla başladı. ÇETO, yazarlarının bile tahmin etmediği bir ölçüde güzellik olarak ortaya çıktı. Hem içerik olarak hem sunum olarak bütün yaş gruplarına hitap edebilen bir dergi oldu. Bu dergi ekibinde olmaktan son derece mutluyum” derken Ayşe Beyza Çiçek, “Üniversite öğrencisiyim.  ÇETO’ya Mevlana hocanın arayıp benden yazı istemesi ile başladım. ÇETO beni çok heyecanlandırdı. Büyük bir hevesle ÇETO için yazmaya başladım ve yazmaya devam edeceğim” dedi.

Çocuk biyografileri
Ahmet Sefa Özkaya, “ÇETO ile başlayan maceram Mevlana İdris’in sosyal medyada yazmakta olduğum bir paylaşım esnasında bana ‘ÇETO için yaz’  teklifi üzerine başladı. Bir çocuk dergisine bir çocuğun hikâyesini yazdım. 1950’li yıllarda yaşayan bir çocuğun hikâyesini dergi için düzenledim. Bu sayıya yeni bir yazı yetiştiremedim ama inşallah bir dahaki sayıda yine bir çocuk biyografisi yazmayı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kuşaklar arası bir iletişim
ÇETO dergi’nin kurucusu Yazar Mevlana İdris, “ÇETO, çocuklarla ilgilenen büyüklere hitap etsin diye çıkartılan bir dergidir. Henüz bir örneği de yok. Beş yaşında çizerimiz de var 6-7 yaşlarında yazarımızda var üniversiteli çevirmenlerimizde var. 15-16 yaşlarında kardeşlerimizin eserleri de var. Böylece ÇETO’nun hedeflediği kuşaklar arası bir iletişim ve biz içerikle bu geçişi sağlamaya çalışıyoruz. ÇETO çocukluğunu kaybetmemiş büyüklere ve çocuklarla ilgilenen büyüklere hitap etmesine rağmen çocuklarında yazar veya çizer olarak katılabildiği bir dergidir” diye belirtti.