Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Fikir Cephesinde Bir Münevver: Cemil Meriç’ isimli konferans ile devam etti. Prof. Dr. Ali Utku, “Cemil Meriç'i anlamak kısacası düşünce tarihçiliğinin perspektifini devreye sokarak anlamak olacaktır. Cemil Meriç araftaki adamdır. Herhangi bir cephede durmak yerine sınırlarda duran adamdır. Cemil Meriç okurlarına yeni imkanlar yeni alanlar açabilmiş bir yazardır” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Fikir Cephesinde Bir Münevver: Cemil Meriç’ isimli konferans ile devam etti. Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Ali Utku katıldı.

Ufuk açan yazar
Prof. Dr. Ali Utku, “Cemil Meriç'i anlamak kısacası düşünce tarihçiliğinin perspektifini devreye sokarak anlamak olacaktır. Cemil Meriç araftaki adamdır. Herhangi bir cephede durmak yerine sınırlarda duran adamdır. Genellikle Cemil Meriç'i değerlendirirken ansiklopedik aydın olduğu söylenir çünkü kitaplarını açtığınızda sanki herhangi bir ansiklopediyi okuyormuş gibi hissedersiniz. Yer yer bunun için eleştiriye maruz kalsa da Cemil Meriç'in düşüncesinde Türk düşüncesinin o belirleyiciliğini açısını ele alırsak kendisini etkileyen faktörlerle, koşullarla, kaderle mücadelesi içerisinde değerlendirince kendisinden sonra gelenlere ufuk açan bir profil görüyoruz. Hakikaten Cemil Meriç okurlarına yeni imkanlar yeni alanlar açabilmiş bir yazardır" dedi.