Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Camdan Dokunuş’ isimli Mozaik Sergisi ile devam etti. Sanatçı Meyçem Ezengin ve öğrencilerinin hazırladığı sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında sanatçı Meyçem Ezengin'in ve öğrencilerinin ‘Camdan Dokunuş’ isimli Mozaik Sergisi Sakarya Sanat Galerisi’nde Sakaryalı sanatseverlerle buluştu. Cam ve Mozaik’in birleşmesi sonucu göz dolduran eserlerden oluşan sergiye Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Poyraz, Kültür ve Sanat Şube Müdürü Adem Turan ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Camdan Dokunuş
'Camdan Dokunuş' isimli sergide konuşan sanatçı Meyçem Ezengin, “Burada 21 kadından oluşan bir sergi konsepti hazırladık. Toplam 52 tane eser sergimizde yer almakta. Bu eserlerden 6 tanesi benim eserim. Geri kalanlar ise öğrencilerin eserleri. Amacımız camın farklı şekillerde nasıl kullanıldığını insanlara göstermekti. Mozaik tekniğinin sadece eski tarihteki Bizans zamanındaki motiflerden oluşmadığını, her türlü motifin, resmin yapılabileceği bilgisin halka sunmaktı. Bu konuda çalışmalarımız hala devam ediyor” diye belirti.

Camın farklı dokusu
Meyçem Ezengin, “Sergimizdeki tüm eserleri cam ile çalıştık. Camın farklı bir dokusu var. Diğerlerinden ayrı bir materyal. Daha çok mozaik denince akla taş mermer gelir ama camla da her türlü resmin çalışılabileceğini göstermek istedik. Bunlar kendinden ebruli renkli camlar. Her tablonun kendine ait bir konusu var. Kimisi tarihten esinlenerek çalıştı, kimisi kendi tasarımını kendi yaptı. Herkes kendi özelliğine göre çalıştı. Çalışmalarımıza ev sahipliği yaptığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ederiz” dedi.  

Burada olmak onur verici
Sergi ve sanat hakkında düşüncelerini paylaşan eser sahibi Meltem Kılıçarslan, “Burada olmak çok onur ve gurur verici. Bu sanat sayesinde günlük meslek hayatımız dışında çok farklı bir vizyonla hayata bakıyoruz. Mozaikle çok modern şeyler çıkarabiliyoruz. Ülke kültürlerini tanımak için de çok güzel bir vesile. O nedenle mozaik benim için diğer sanatlardan daha ayrı. Eser üretirken camı kesmeye ve yan yana getirmeye başladığınızda çevreye bakışınız da biraz daha farklı oluyor. Bize vermiş olduğu büyük destek için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.