Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, Yenikent Meslek Yüksekokulu karşısında inşa edilen Camili Park’ın tamamlandığını açıkladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi daha önce Camili’de inşa edilen Sakarya Meslek Yüksekokulu’nun karşısındaki yeşil alanda bir çalışma gerçekleştirerek bölgeye yeni bir park kazandırdı.  Çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, “Yenikent Meslek Yüksekokulu karşısındaki yeşil alanda üniversite öğrencilerimizin ve çevrede yaşayan halkımızın faydalanmasını amaçlayarak hazırladığımız parkı tamamladık. Hayırlı olsun” dedi.

3 bin 13 metrekare park
Proje alanı büyüklüğünün 3 bin 13 metrekare olduğunu ve bunun 576 metrekaresinin sert zemin 2437 metrekaresinin yeşil alan olduğunu ifade eden Karamehmetoğlu, “Alanda taban tuğla döşemesi gerçekleştirdik. 8 adet ahşap pergolamızda parkımıza yerleştirildi. Pergolalar içinde öğrencilerimizin kullanabilmesi için USB girişleri ve elektrik bağlantıları yer alıyor. Yürüyüş yolu üzerinde de 17 bank ve 15 adet çöp kutusu kullandık.  Park için hazırladığımız gece aydınlatma sistemimiz de bulunuyor. Bununla ilgili olarak 3 adet 14 metre yüksekliğinde sepetli projektör aydınlatma kullandık” diye konuştu.

23 ağaç dikildi
Parktaki bitkisel tasarımda önemli bir görsel etki oluşturma düşüncesiyle çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Karamehmetoğlu, “Bunun için yer malzemesi ile uyum sağlayacak 23 adet çınar yapraklı kırmızı ağacı parkımıza diktik. Büyükşehir Belediyesi olarak yeşile çok önem veriyoruz. Şehrimizdeki yeşil alanları korumayı çalışmalarımızda birinci öncelik olarak göz önünde bulundururken, yeşil alanlarımızın sayısını artırmak içinde gerekli çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Camili Park’ta bunun önemli örneklerinden birisi oldu” ifadelerini kullandı.