13 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek YGS sınavında öğrencilerin mağdur olmaması adına gerekli düzenlemelerin yapıldığını açıklayan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Ulaşımda yaşanabilecek olası yoğunluğa karşı öğrencilerimizi toplu taşıma araçlarını kullanmaya çağırıyoruz. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı öncesi ulaşımda özel düzenlemeler gerçekleştirdi. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, Büyükşehir Ulaşım Denetim ekiplerinin Pazar günü erken saatlerde sahada olacağını ve ihtiyaç duyulan güzergahlara yönelik tüm planlamaların yapıldığını kaydetti. Pistil ayrıca öğrencileri herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına toplu taşıma araçlarını kullanmaya davet etti.

Ek Seferler
Pistil şunları söyledi; “Bilindiği gibi YGS sınavı öncesi öğrencilerimiz sınav giriş kartlarını göstererek büyükşehir belediye otobüslerinde ücretsiz seyahat edebilecekler. Bunun yanı sıra, sınav gününe özel düzenlemelerimizi de yaptık. Bu kapsamda 6 numaralı hat (Beşköprü) saat 8.00 ve 8.30’da, 12 numaralı hat (Yazlık) 7.30 ve 8.00’da, 24K (Korucuk) ise saat 7.50’de Esentepe Kampüs Hattı’na ulaşım için hazır olacak. Yine Serdivan ve Lojmanlar minibüs güzergahı için ihtiyacı karşılayacak şekilde gerekli tüm planlamalarımızı yaptık.”

Toplu Taşıma Hassasiyeti
“Büyükşehir Ulaşım Denetleme ekiplerimiz de Pazar sabahı erken saatlerde sahada olacaklar. Şehir merkezinden Kampüs’e ulaşımda sorun yaşanmayacak. Olası trafik yoğunluğuna karşı öğrencilerimizi toplu taşıma araçlarını kullanmaya çağırıyoruz. Bu hususu çok önemli buluyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Pazar günü sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.”