Büyükşehir’den Sürdürülebilir Çevreye Katkı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ‘Akıllı, Yenilenebilir, Düşük Karbon Emisyonuna Sahip ve Sürdürülebilir Çevre’ ilkelerini benimseyen şehirleri içeren AB (Avrupa Birliği) Projesi CITyFiED ile protokol imzaladı. Büyükşehir Belediyesi eliyle Sakarya’nın izleyici şehir statüsü kazandığı projede binaların iyileştirilmesi, yenilikçi ısıtma ve soğutma sistemleri ile şebeke yönetimini geliştirmek gibi önemli hedefler yer alıyor. Proje kapsamında ayrıca belirlenen ilkeler doğrultusunda Avrupa’da yaygınlaştırılacak en uygun modelin uygulamaya konulması da amaçlanıyor.

CITyFiED Projesi Nedir?
CITyFiED Projesi’nin merkezinde enerji talebini düşürmek ve yenilenebilir enerji teknolojilerinin kullanımını arttırarak sera gazı salınımlarını azaltmak bulunuyor. CITyFiED, yapı yenilemede yenilikçi teknoloji ve yöntemleri uygulayarak, enerji sistemlerinde bilişim teknolojilerini hayata geçiren akıllı şebeke ve ulaşım örneği oluşturuyor. Böylece bölgesel ısıtma uygulamalarını hayata geçirmeyi hedefliyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ARGE Şube Müdürlüğü tarafından yürütülecek CITyFiED Projesi kapsamında 24-26 Mart tarihlerinde Soma’da çalıştay gerçekleştirilecek.