Büyükşehir’den o cadde için uyarı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlattığı kentsel tasarım ve cadde yenileme projelerine bir yenisini daha ekliyor. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Pazar günü saat 10.30’da başlayacak çalışma kapsamında caddenin 1. Geçit ve Atatürk Bulvarı arasında kalan bölümünde ulaşımın kısmi olarak sağlanacağı ifade edildi.

Pazar günü çalışma başlıyor
Açıklama şu şekilde; “Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla başlatılan kentsel tasarım ve cadde yenileme projeleri aralıksız devam etmektedir. Bu kapsamda daha önce yenileneceği duyurulan Adapazarı Milli Egemenlik Caddesi’nde 20 Kasım Pazar günü asfalt çalışması yapılacaktır. Buna göre arterin 1. Geçit’ten Atatürk Bulvarı’na uzanan ilk bölümü asfalt çalışmaları doğrultusunda trafiğe kapanacaktır. Atatürk Bulvarı’ndan 1. Geçit’e uzanan istikamet ise bu çalışma devam ederken tek yönlü olarak kullanılabilecektir.”

Ulaşım nasıl sağlanacak?
“1. Geçit’ten Atatürk Bulvarı’na uzanan ilk bölüm çalışmaları kapsamında sürücüler 1. Geçit bölgesinden Bosna Caddesi ve Adnan Menderes Caddesi’ni kullanarak Atatürk Bulvarı’na ulaşabilecekler. Atatürk Bulvarı’ndan 1. Geçit’e uzanan istikametteki 2. kısım çalışmalar kapsamında ise kapanacak olan bu yol için alternatif Kudüs Caddesi olacaktır. Bölgeye gerekli işaret ve işaretçiler yerleştirilecek olup, sinyalizasyon süreleri çalışmalar esas alınarak düzenlenecektir.”

Ulaşım alternatif güzergâhlardan
“1. Geçit ve Atatürk Bulvarı arasında kalan bölümde araç parklanması yapılmaması hususunda bir kez daha vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Çalışma başlamadan önce bölgede bulunacak olası araçlar çekilecektir. Çalışmalar sırasında ulaşımın alternatif güzergahlar kullanılarak sağlanacağını bir kez daha ifade eder; herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması adına acil durum olmaksızın arterin işaret edilen bölümlerinin kullanılmamasını kamuoyuna arz ederiz.”