Bolu’da gerçekleştirilen Büyükler Türkiye Şampiyonası müsabakalarında başarılı sonuçlar alan Büyükşehir Belediyespor Karate Takımı, Paris’te düzenlenecek uluslararası turnuvada Milli Takıma 5 sporcu gönderecek.

Sakarya Büyükşehir Belediyespor Kulübü Karate Takımı geçtiğimiz hafta sonu Bolu’da gerçekleştirilen Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda elde ettiği başarılı sonuçların ardından 27-29 Ocak tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek Premier Lig müsabakalarında Milli Takım düzeyinde 5 sporcu tarafından temsil edilecek.

Kadroda yer alma fırsatı
Mayıs ayında Türkiye’de gerçekleştirilecek Büyükler Avrupa Şampiyonası için hazırlıklara başlayan Milli Takım için ilk önemli şampiyona olacak olan Premier Lig müsabakaları, Büyükşehir oyuncuları için de Avrupa Şampiyonası kadrosu içerisinde kendilerine yer bulabilmek adına önemli bir fırsat olarak gösteriliyor.

Bin 300 Karateci katılıyor
79 ülkeden yaklaşık bin 300 karatecinin katılacağı müsabakalarda Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nden 68 kg bayanlarda Şeyda Burucu ve Seray Koçali, 61 kg bayanlarda Aleyna Sezer, erkeklerde ise 75 kg da Fatih Şen ve 84 kg da Enes Erkan Milli Takım için mücadele edecekler.

Hedef şampiyonluk
Fransa’da Milli forma altında ellerinden gelenin en iyisini ortaya koyacaklarını ifade eden Büyükşehir sporcuları, Avrupa Şampiyonasına kadar yapılacak kamplarda ve yer alacakları turnuvalarda amaçlarının Sakarya’yı en iyi şekilde temsil ederek ülkemize madalyalar kazandırmak olduğunu söylediler. Hedefleri büyük olan sporcular ayrıca Avrupa Şampiyonasında yarışacak kadronun içinde de yer alarak Avrupa Şampiyonluğu gururunu ülkemize ve ilimize yaşatmak istedikleri temennisinde birleştiler.