Büyükşehir Belediyesi spor dallarındaki yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Şehirde her geçen gün ilginin arttığı kaykay ve paten sporları için Kent Park’a Kaykay Pisti (Skate Park) inşa ediliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi spor yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun talimatları doğrultusunda her geçen gün gençler arasında ilginin arttığı kaykay ve paten sporları için bir Kaykay Pisti (Skate Park) inşa ediyoruz. Kent Park’taki tenis kortunu kaldırdık, bu alana yeni bir pist kazandırıyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Skate Park Gün Sayıyor
Vardar, “Gerek Sayın Başkanımıza gerekse diğer kurumsal sosyal medya hesaplarımıza bu konuda yoğun bir talep gelmekteydi. Derhal proje çalışmalarını başlattık. Gençlerimizin büyük bir heyecanla beklediği Kaykay Pisti çok kısa bir süre içerisinde netleşti. İhaleyi de tamamladık. Bölgede çalışmalarımız başlamış bulunuyor. Şuanda pistin içerisinde paten yapanların kullanımına uygun zemin oluşturuldu. Alana beton atıldı. Seyir terasları ve diğer üniteleri de parka monte ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Teknikler Burada Gelişecek
Projenin 650 metrekarelik bir alanda hayata geçirildiğini de kaydeden Türker Vardar, “Gençlerimizin heyecanla bekledikleri bir projeyi daha şehre kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah kaykay tutkunu gençlerimiz bu alanda serbestçe spor yapabilecekler. Hem tekniklerini geliştirip hem de eğlenme ayrıcalığını yaşayacaklar. Ayrıca güvenlik konusunda da herhangi bir tereddüt söz konusu olmayacak. Gençlerimiz için daha birçok yenilikçi çalışmayı da önümüzdeki süreçte hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.