Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışmalarının ödül töreninde konuşan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Büyükşehir Belediyesi olarak çevreyi korumanın bir lütuf değil, yükümlülük olduğuna inanıyoruz. Çevre Haftamızın hayırlı olmasını diliyor; çevre bilinciyle yetişmiş neslin, yaşadığımız toprakları daha da yaşanabilir bir çevreye dönüştürmesini temenni ediyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, KOLZA ve TAP işbirliği ile gerçekleştirilen Çevre Haftası Etkinlikleri, Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Toplama yarışmasında dereceye giren okullar için gerçekleştirilen ödül töreni ile devam etti. AKM’de gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Oğuzhan Özkan, şube müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Lütuf Değil Sorumluluk
Programın açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, “Büyükşehir Belediyesi olarak çevre sorunları konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Çevreyi korumanın bir lütuf değil, yükümlülük olduğuna inanıyoruz. Tarihi değerlerimize yeniden can suyu vermek için çalışırken, aynı zamanda Allah’ın emaneti bu güzel toprakları da geliştirmenin gayreti içerisindeyiz. Bizler çevremize karşı duyarlıyız, sorumluyuz. Bu vesileyle Çevre Haftamızın hayırlı olmasını diliyor; çevre bilinciyle yetişmiş neslin, yaşadığımız toprakları daha da yaşanabilir bir çevreye dönüştürmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ödüller Sahiplerini Buldu
Program, Yenikent Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Hazreti Peygamber’in dünyaya gelişini anlatan ‘Dünyayı Değiştiren Kutlu Doğum’ oratoryo gösterimi ile devam etti. Büyük beğeni toplayan gösterimin ardından Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışmalarında dereceye giren okullara hediye takdim edildi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Türker Vardar, yarışmaya katılan tüm okullara teşekkür etti.

Düzenlenen Atık Pil ve Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışmalarında dereceye giren okullar ise şu şekilde:

Atık Pil Toplama Yarışması’nda Dereceye Giren Okullar

1)Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2)Adapazarı Özel Enka İlkokulu

3)Söğütlü Akçakamış İlköğretim Okulu

4)Sapanca İlkokulu

5)Erenler Ali Dilmen Anadolu Lisesi

6)Geyve Eşme İlkokulu

7)Serdivan Hacı Emine Oba İlkokulu

8)Bahçelievler Gazi İlkokulu

9)Geyve İlkokulu

10)Karasu Yassıgeçit İlkokulu

 

Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’nda Dereceye Giren Okullar

1)Eser İlkokulu

2)Taşkısığı Ortaokulu

3)Ahmet Yesevi İlkokulu