Yeni İtfaiye Binası ve Sentetik Saha Projesi’nde gelinen son noktayı açıklayan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “13 bin metrekarelik alanda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Şuan projede yüzde 50’lik kısmı geride bıraktık. Bu projeyle afet yönetim altyapımıza büyük bir katkı sağlamış olacağız” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan Harmanlık Spor Tesislerine ait arazide hayata geçirilen Yeni İtfaiye Binası ve Sentetik Saha Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, projenin yüzde 50’lik kısmında işlemlerin sonlandığını belirtti. Oktar, “13 bin metrekarelik alanda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. İnşallah en kısa süre içerisinde bu tesisi şehrimize kazandıracağız” diye konuştu.

Son Teknoloji Sistemler
Oktar, “Afet yönetimi konusunda büyük önem verdiğimiz teknik altyapımıza oldukça olumlu yönde katkılar sunacak bir merkez inşa ediyoruz. Projede 10 araçlık büyük bir garaj, misafirhane, teknik büro, lokal servis, basketbol sahası ve toplantı odaları yer alıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla İtfaiye Teşkilatımızı çağın gerekliliklerine uygun ekipman ve son teknoloji sistemlerle buluşturmaya devam etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

4 Bin Metrekarelik Sentetik Saha
Sentetik saha projesine de değinen Ali Oktar, “Bilindiği üzere Yeni İtfaiye Merkezi’nin yanındaki 4 bin metrekarelik alana bir de sentetik saha inşa ediyoruz. Bu alanın zemin düzenlemelerinde sona yaklaştık. Büyükşehir Belediyesi olarak spor başlığına birçok yeni tesis ve saha kazandırdık. Bu gibi spor yapılabilecek alanların sayısı her geçen gün artıyor. Bu kapsamda Harmanlık Spor Tesisleri’nde başlattığımız projeyle bu alan da yeni bir sentetik sahaya kavuşmuş olacak” ifadelerini kullandı.